Főoldal > Címke: Communitas > találatok száma: 98
Pályázati felhívás sajtótámogatásra
Pályázati felhívás sajtótámogatásra
2019.07.01. | Communitas

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2019. évi alapjából, már működő magyar sajtótermékek támogatására, amelyek tulajdonosa a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan Romániában bejegyzett jogi személy, amelynek tagjai legalább 51%-ban, közvetlen vagy közvetett módon, román állampolgárok. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.


17. alkalommal adták át az Alkotói Ösztöndíjat
17. alkalommal adták át az Alkotói Ösztöndíjat
2019.05.30. | Communitas

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány Ösztöndíjbizottsága idén 17. alkalommal részesítette ösztöndíjban a harmincöt év alatti romániai magyar alkotókat irodalom, vizuális művészetek, zeneművészet, színházművészet, film, televízió, rádió és multimédia területén.


Meghirdetjük új pályázati kiírásainkat
Meghirdetjük új pályázati kiírásainkat
2019.04.03. | Communitas

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2019. évi alapjából. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. A Communitas Alapítvány négy szaktestülete 2019. április 3-tól kezdődően meghirdeti pályázati kiírásait. Pályázni lehet könyvkiadásra, sajtótermékek támogatására, oktatók, kutatók konferenciára való utazására, valamint sportrendezvények támogatására.

 


Ismét útra kelt a Communitas könyvkaraván
Ismét útra kelt a Communitas könyvkaraván
2019.02.15. | Communitas

Idén 4 megye több mint 20 településére látogatott el a Communitas Alapítvány által szervezett könyvkaraván. A közel tíz éves program célja hogy, az anyanyelven való olvasást elősegítse a szórvány közösségekben, azáltal, hogy kulturális folyóiratokat és könyveket juttat el több településre.


Kulturális sokszínűség: indul a 9. Bölcs Diákok vetélkedő
Kulturális sokszínűség: indul a 9. Bölcs Diákok vetélkedő
2018.10.17. | Communitas

November 2-ig jelentkezhetnek a középiskolások a Communitas Alapítvány Bölcs Diákok vetélkedőjére, amelynek mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatok révén ösztönözze tanulásra a diákokat. A legjobban teljesítő tíz csapat