20.

11.00
Kolozsvár, BT Aréna

Állásbörze Kolozsváron

RMDSZ-es önkormányzatok részvételével, a Szövetség önkormányzati főosztályának partnerségében június 20-án, csütörtökön 11 és 20 óra között, A városod hazavár! címmel állásbörzét szerveznek a kolozsvári BT Arénában. Az eseményen Bihar, Hargita, Szatmár megyéből és Sepsiszentgyörgyről több mint 200 állásajánlattal találkozhatnak a kincses városban tanuló fiatalok. Regisztrációjukat továbbra is várjuk ITT

Felhívjuk a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy 15 órakor lehetőség nyílik interjúkészítésre az RMDSZ-es önkormányzatok vezetőivel. További részletek a Facebook-eseményen


30.

16
Majális/ Republicii 60

Az európai parlamenti választás kampányát értékeli a SZÁT

Csütörtökön a Szövetségi Állandó Tanács értékeli az európai parlamenti választási kampányt, ezt követően, 16 órakor Kelemen Hunor sajtótájékoztató keretében ismerteti a következtetéseket az RMDSZ kolozsvári székházában (Majális/ Republicii 60.).

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk!


29.

18.00
Marosvásárhely, Kultúrpalota (kisterem)

17. Alkotói Ösztöndíj Gála Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében szervezi meg a Communitas Alapítvány Alkotói Ösztöndíj Gáláját május 29-én, szerdán 18 órakor. A gálán átadják a 2019-2020-as pályázati év nyerteseinek ösztöndíjait, illetve bemutatják a 2018-as nyertesek alkotásait.

A gálán - a 2018-as év ösztöndíjasai közül - fellép a FUNKorporation, a Tokos Zenekar, az Operettissimo Együttes, Koszorus Krisztina és Szász Csaba, illetve Domahidi Zsuzsa.

 

A gálára, és az ezt követő állófogadásra szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is!

 


26.

Majális utca 60. szám, Kolozsvár

Kolozsváron lesz az RMDSZ országos eredményváró központja

Az RMDSZ eredményváró központja május 26-án, vasárnap a Szövetség kolozsvári székházában (Republicii/Majális u. 60. szám) lesz. A sajtó képviselőit 19.00 órától várjuk; interjúk, nyilatkozatok készítésére már kora estétől a rendelkezésükre állunk. Az urnazárást követően, az exit poll adatok ismerete után Kelemen Hunor szövetségi elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek.

Részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék a pressoffice@rmdsz.ro címen.


18.

11:00
Válaszút, Kallós Zoltán Alapítvány

Kelemen Hunor május 18-19-ei programja

Az RMDSZ elnöke május 18-án, szombaton 11 órától Válaszúton, a Kallós Zoltán Alapítványnál a Pro Economica Alapítvány Kolozs-Beszterce Mezőség Gazdaságfejlesztési Programja szerződéseinek aláírásán mond beszédet. Az eseményen részt vesz Magyar Levente, Magyarország miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára, Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója, Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja és Balla Ferenc, a Kallós Alapítvány igazgatója.

Szombaton 14 órától az AgroMania Expo nyitóünnepségén mond beszédet a szövetségi elnök Sáromberkén. Az AgroMania Expo egyedülálló mezőgazdasági kiállítás, amelynek célja Maros megye értékeinek népszerűsítése, azoknak az európai, globális gazdasági és kulturális térbe való illesztése. Részletek: http://www.agro-mania.ro/hu/

Kelemen Hunor május 19-én, vasárnap 12 órától az európai parlamenti választás témájában tart sajtótájékoztatót Szatmárnémetiben, az RMDSZ székházában Pataki Csabával, a Szatmár megyei szervezet elnökével és Kereskényi Gáborral, a szatmárnémeti szervezet elnökével közösen.

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk az eseményekre!


15.

11.00
Nagyvárad

Nagyváradon tart sajtótájékoztatót Kelemen Hunor

Az RMDSZ elnöke szerdán 11 órától sajtótájékoztatót tart Cseke Attilával, a Szövetség Bihar megyei szervezetének elnökével és Szabó Ödönnel, a megyei szervezet ügyvezető elnökével közösen a szervezet nagyváradi székházában. Téma: európai parlamenti választás.


9.

15.00
Kolozsvár, Fogoly utca

9. alkalommal nyitja meg kapuit a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

A Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Könyves Céh szervezésében május 9-12. között öt nap tömény irodalom, 10 helyszín, mintegy 18 könyvkiadó és közel 40 program várja az író-olvasó közönséget. Az esemény május 9-én, csütörtökön 15 órakor nyitja meg kapuit a Fogoly utcában. Az ünnepi megnyitón köszöntőbeszédet mond Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Kelemen Hunor szövetségi elnök, Markó Béla volt szövetségi elnök, a Kós Károly Akadémia Alapítvány elnöke és H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke. 

A szervezők idén is színes, változatos programokkal szólítanak meg minden generációt: író-olvasó találkozókkal, könyvvásárral, színházi előadással, valamint megzenésített verses produkciókkal, gyermekprogramokkal és további érdekességekkel várják a könyv és irodalom kedvelőit. 

A részletes program elérhető ITT.


8.

Kétnapos erdélyi körútra érkezik Orbán Viktor miniszterelnök

Az RMDSZ meghívására kétnapos erdélyi körútra érkezik Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz elnöke. Május 8-án az európai parlamenti választásról tárgyal a Szövetség vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel, egyházi méltóságokkal és egyetemistákkal is találkozik. Május 10-én felavatja Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét Kerelőszentpálon (1.), illetve ellátogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára (2.) és a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központba is.

Magyarország miniszterelnöke és Kelemen Hunor szövetségi elnök sajtótájékoztatót tart az európai parlamenti választás témájában május 8-án, szerdán 15.20 órától az RMDSZ Ügyvezető Elnökségén (Kolozsvár, Republicii/ Majális utca 60. szám).

(1.) Május 10-én, pénteken üzemátadó ünnepségre kerül sor a kerelőszentpáli UBM Feed Romania Kft.-nél. A 9.30 órától kezdődő esemény sajtónyilvános.

(2.) Délután látogatást tesz a Székelyföldi Jégkorong Akadémián és a metodikai központban. A 15 órától kezdődő csíkkarcfalvi jégpályán zajló mérkőzés sajtónyilvános.

Figyelem! A sajtótájékoztatón való részvétel regisztrációhoz kötött! A részvételi lehetőséget sajtóorgánumonként egy újságírónak, televíziók esetében egy szerkesztőnek és egy operatőrnek áll módunkban biztosítani. Regisztrálni május 7., kedd délig (12 óráig) a pressoffice@rmdsz.ro e-mail címen lehet, név, médiaorgánum, telefonszám és e-mail-cím megadásával. A regisztráció visszaigazolás után lép érvénybe. Az RMDSZ székházának területére biztonsági okokból csak a beregisztrált újságírók léphetnek be.3.

11.00
Kolozsvár, Vallásszabadság háza

Az RMDSZ Nőszervezete Európai parlamenti képviselőjelöltjeit és prioritásait mutatja be

Az RMDSZ Nőszervezete május 3-án 11 órától mutatja be az Európai parlamenti képviselőjelöltjeit és prioritásait a Vallásszabadság házában szervezett sajtótájékoztatón.

Az eseményen jelen lesznek Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, Hegedüs Csilla, a Nőszervezet ügyvezető elnöke és a Nőszervezet képviselőjelöltjei.

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk az eseményre!


24.

Arad

Kelemen Hunor április 24-i programja

Az aradi Szabadság-szobor 15 éve köztéren – ez alkalomból az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Szabadság-szobor Egyesület április 24-én, szerdán emléknapi műsorral készül.

Kelemen Hunor szövetségi elnök, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és Faragó Péter, a Szövetség megyei szervezetének elnöke 14 órától sajtótájékoztatót tart az RMDSZ aradi székházában.

16 órától Erős Európát, fejlődő Erdélyt! címmel lakossági fórumot szerveznek a Jelen Ház nagytermében. A beszélgetésen részt vesz Kelemen Hunor, Winkler Gyula, Hegedüs Csilla európai parlamenti képviselőjelölt és Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja. 

17. 30 órakor ünnepséget szerveznek a Szabadság-szobornál, ahol beszédet mond Kelemen Hunor, Markó Béla volt szövetségi elnök, Faragó Péter és Király András, a Szabadság-szobor Egyesület elnöke. Fellép a Csiky Gergely Főgimnázium Pacsirták gyermekkórusa, szaval Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház igazgatója.

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk az eseményekre!