Főoldal > Interjúk
„Nekünk váll váll mellett van a helyünk”

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke exkluzív interjút adott a Bihari Naplónak. Többek közt beszélt a magyarság megosztásáról, a decemberi parlamenti választásokról, a kampányról, arról, hogy miért jelölteti magát képviselőnek.


Az RMDSZ hagyományosan pozitív kampányt folytat
Az RMDSZ hagyományosan pozitív kampányt folytat
2012.10.03. | Parlamenti választások

A Szövetségi Képviselők Tanácsa zilahi ülésén, Kelemen Hunor szövetségi elnök javaslatára, Kovács Péter főtitkárt nevezték ki, illetve erősítették meg az országos kampányfőnöki tisztségben. Kovács Pétert a kampánystratégiáról kérdeztük.


Katalizátorokat igényel a szórvány
Katalizátorokat igényel a szórvány
2012.09.27. | Kultúra , Szórvány

Szórványmenedzser szolgálat indítását jelentette be szerdán a kolozsvári RMDSZ-főtitkárság kulturális főosztályának vezetője. Hegedüs Csilla főtitkárhelyettest a kezdeményezésről kérdeztük.


Eckstein-Kovács: a jó nép ügyvédjének agártermészete van
Eckstein-Kovács: a jó nép ügyvédjének agártermészete van
2012.09.17. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ a nép ügyvédje tisztségére jelölte a parlamentben, kinevezését 22 romániai civil szervezet is támogatja.


Kovács Péter: öt mandátum választási lutri
Kovács Péter: öt mandátum választási lutri

Október 5-én lezárul a jelöltállítási folyamat, ekkor már tudni lehet, kiket indít az RMDSZ a december 9-i parlamenti választásokon. Valamennyi szavazókörzetben állítanak jelöltet, ez összesen 450 képviselő- és szenátorjelöltet jelent – tudtuk meg Kovács Pétertől. Az RMDSZ főtitkárát annak kapcsán kérdeztük, hogy hétfőig, szeptember 10-ig adhatták le dossziéikat a területi szervezeteknél a jelöltaspiránsok.


Referendum után, választások előtt
Referendum után, választások előtt
2012.09.04. | Aktuálpolitika

– beszélgetés Borbély Lászlóval, az RMDSZ politikai alelnökével –


A magyar választó és a két illatos szénacsomó
A magyar választó és a két illatos szénacsomó
2012.08.02. | Aktuálpolitika

Nehéz és bonyolult időszak következik az RMDSZ és a romániai magyarság életében. Miután az ideiglenes elnök kollektíve bűnbakká kiáltotta ki a magyarokat, nehéz megmondani, miről fog szólni a választási kampány, és mire számíthatnak az őszi választásokon kétharmadra esélyes szociáldemokrata-liberális szövetségtől az erdélyi magyarok. A jövőről Markó Béla szenátorral, volt szövetségi elnökkel Márványi Péter beszélgetett.


Az országnak stabilitásra van szüksége
2012.07.31. | Aktuálpolitika

Varga Attila RMDSZ-es parlamenti képviselőt arról kérdeztük, hogy milyen következményekkel járhatnak majd a népszavazás eredményei és mi a jó vagy rossz ebben a romániai magyarság számára.