Főoldal > Interjúk
Túl a harcokon, kezdődhet a kibontakozás
Túl a harcokon, kezdődhet a kibontakozás
2016.07.01. | Önkormányzatok , Bihar

A Bihar Megyei Tanács elnökének megválasztott Pásztor Sándor volt tegnap a szerkesztőségünk vendége, aki exkluzív interjút adott a Bihari Naplónak. Beszélt többek közt arról, hogy milyen tervei vannak a múzeum új épületével és a repülőtérrel kapcsolatban.


Kézdivásárhely legyen Székelyföld egyik gyöngyszeme

„Akkor leszek boldog, ha már nem lesz mit csinálni a városban, mert minden útja, tere, épülete, rendszere rendben lesz. De rengeteg még a tennivaló, 30-40 év elmaradását nem lehet 4 év alatt behozni. A polgármesterség nem mindig a népszerű döntésekről szól. Ha haladni akarunk, be kell vállalnunk olyan dolgokat is, amelyek megoldása nehéz és időigényes. De még mindig jobb, mint nem csinálni semmit” - nyilatkozta a Maszolnak Bokor Tibor, Kézdivásárhely RMDSZ-es polgármestere, aki második mandátumára pályázik. 


A magyar közösség legnagyobb ellenfele a közöny

Ha a helyi magyar közösség le tudja vetkőzni a közönyt, ha a hosszú távú biztonságát helyezi előtérbe, akkor van esélye annak, hogy ismét tanácsosai legyenek Temesvár önkormányzatában – jelentette ki a Maszolnak Molnár Zsolt polgármesterjelölt. A fiatal RMDSZ-es képviselőt a jelenlegi városvezetés metróépítési terveiről is kérdeztük.


Székelyföldön a polgármester nem csak városgazda

„Hiszem azt, és azért dolgozom, hogy Sepsiszentgyörgy olyan legyen, ahol az emberek jól érzik magukat és büszkék városukra. Bízom benne, hogy 50-100 év múlva úgy fognak emlékezni erre a periódusra, mint amikor a város modernizációja nagyot lépett előre, és bízok abban, hogy ehhez én és csapatom nagy mértékben hozzá tudunk járulni” – nyilatkozta a Maszolnak Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere, aki harmadik mandátumára pályázik. 


Széthúzás helyett, a szolgálat győzzön Nagyváradon!
Széthúzás helyett, a szolgálat győzzön Nagyváradon!

Beszélgetés Kelemen Hunorral, az RMDSZ országos elnökével.


„A szórványban minden képviselő duplán számít”
„A szórványban minden képviselő duplán számít”
0000.00.00. |

A romániai magyarság jelentős számban él szórványban, képviselői pedig gyakran a nehéz helyzetekben is igyekeznek megteremteni a közösségi élet valamennyi fontos feltételét. Választástól választásig egy maroknyi, vagy talán annál is kevesebb magyar tanácsos azért tevékenykedik az önkormányzatokban, hogy a települések magyar lakossága ne szenvedjen hiányt a mindennapi élet és elsősorban az identitásőrzés terén. Június 5-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltjei ismét a közösség támogatását kérik országszerte. Ennek a napnak a jelentőségéről kérdeztük Kelemen Hunor szövetségi elnököt.


„Közösségi érdek a munka folytatása!” – interjú Kelemen Hunorral, az RMDSZ szövetségi elnökével
2016.05.28. |

A háromszéki közösségi vezetők szerint a turisták is szeretik Székelyföldet, de akinek otthona, annak dolgoznia is kell érte. Ebben a munkában pedig a céltudatosság a legfontosabb, hiszen a székelység sorsának alakítását csak székely emberekre lehet bízni. Székelyföld fejlesztése kapcsán Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt kérdeztük arról, hogyan látja a háromszéki megvalósításokat, mit gondol az RMDSZ önkormányzati jelöltcsapatáról.


„Kolozsváron győzni fog az európaiság, a többnyelvűség ügye!”
„Kolozsváron győzni fog az európaiság, a többnyelvűség ügye!”
2016.05.28. |

Erdély kincses városában még mindig vita tárgya az, ami máshol Európában legnagyobb gazdagságnak számít: az interkulturalizmus, a többnyelvűség. A magyar alpolgármesternek négyéves mandátuma alatt is ez volt a legintenzívebben képviselt ügye a kolozsvári városházán. Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt arra kértük, hogy ennek fényében is értékelje Horváth Anna alpolgármester tevékenységét, és szóljon arról, hogyan látja a magyar esélyt a Kolozs Megyei Tanácsban.