Főoldal > Vélemény anyagok
Kellett nekünk rohamügyészség?!
2013.05.21. |

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök letartóztatása újra felhívta a figyelmet a kétségbeejtően elhibázott hazai korrupcióellenes stratégiára.


Én tudom, miért esett le a bácsi
2013.05.10. |

Ezt mondta a gyerek a szerencsétlenül járt kőműves baleseténél helyszínelő rendőrnek. – Megverte az Isten, mert csúnyán beszélt.


SIC TRANSIT - Amikor megszűnt Toró demokratának lenni
2013.04.23. | Aktuálpolitika

Egy olyan politikusból, akit a párbeszéd és kritika iránti nyitottság jellemzett, a nehéz helyzeteket megúszni akaró, sovány intellektusú pártvezetővé vált.


Kovács Péter Tőkés Lászlóhoz: Ez a józan hozzáállás?
Kovács Péter Tőkés Lászlóhoz: Ez a józan hozzáállás?
2013.04.19. | Aktuálpolitika

Véleményanyagban foglalt állást Kovács Péter a Királyhágómelléki Református Egyházkerület pénteki nagyváradi rendezvényét ért támadásokkal kapcsolatban. Az RMDSZ főtitkárának írását az alábbiakban közöljük.


Deres darás március - Idus

Most, hogy az idei március 10.-i autonómia-tüntetéstől a 22.-i focimeccsig húzódó idusának – egyelőre - vége, talán sikerül időt szakítani egy kis számvetésre.


TENNI KELL  - Hol terem az autonómia?
TENNI KELL - Hol terem az autonómia?
2013.03.12. | autonómia

2013-ban senki nem tudja megmondani, hogy melyik a legrövidebb, vagy akár hosszabb, de biztosan járható út, amely Székelyföld területi autonómiájához vezet.


Ne szalasszuk el ezt az esélyt!
Ne szalasszuk el ezt az esélyt!
2013.02.15. | Aktuálpolitika

A 2011-es népszámlálás szerint 57.000 magyar nemzetiségű ember él Marosvásárhelyen. Ennek kevesebb, mint 1 százaléka, vagyis mintegy 400 ember vett részt a városi RMDSZ-szervezet tisztújításán, és az ezzel egy időben sorra kerülő fórumon. Véleményem szerint ez nem tragédia.


Hurrá, szavazunk!
2013.02.13. | Aktuálpolitika

Mindenki másképp csinálja. Van, aki bocsánatkéréssel, van aki Nyírő Józseffel, székely zászlóval s hamvaival a jóérzésnek. Egyesek igazodni akarnak a romániai magyarság elvárásaihoz, mások pedig saját elvárásaikhoz kívánják igazítani a romániai magyarokat. De lényegében mindketten azt csinálják: kampányolnak. Mégpedig úgy kampányolnak, ahogyan tudnak, amiképpen megszokták, amilyen a habitusuk és ahogyan az isteni sugallat vagy Ron Werber tanácsolja nekik.