Főoldal > Vélemény anyagok
A PAKTUM - Vállalható szavainkról
2013.01.05. | Aktuálpolitika

Mindenki saját ízlése szerint eldöntheti, mi az érdemi hír abban, hogy létezett egy ilyen "titkos paktum".Hogy az RMDSZ aláírt egy ilyet, hogy az USL nem tartotta be, vagy hogy miért nem tudott erről mindenki, akit elvileg érint?


A választók igaza
2012.12.11. | Parlamenti választások

Ha van politikusi kiskáté, akkor annak első paragrafusa valószínűleg úgy hangzik, hogy a választóknak mindig igazuk van. Akkor is, ha jutalmaznak és akkor is, amikor büntetnek. Vasárnap mindkettőt megtették – és természetesen igazuk volt.


Hat három? Nem hat! Annyit sem, mint egy!

Újabb keletű kampánynyilatkozataiban Tőkés László az RMDSZ-re hárítja az egység hiányának ódiumát, és reményét fejezi ki, hogy a választások után az EMNP és az RMDSZ frakciói között létrejön az annyira áhított együttműködés. Temesvár hőse, enyhén szólva, csúsztat, ködösít és téved.


MIÉRT? - Igazságszolgáltatás vagy meghurcolás?
2012.12.03. | Parlamenti választások


Nem kell paranoiásnak lenni ahhoz, hogy belássuk: Nagy Zsolt esete a román igazságügy részrehajlóan képtelen ítéleteinek keresztmetszete. Ugyanazon gondolkodom, mint ő maga: miért?


Behódolás vagy együttműködés?
2012.11.12. | Parlamenti választások

Nem tudom, hány éve hangzott el, de nem megy ki a fejemből. Amikor, nem nagy nyilvánosság előtt, egyik romániai magyar köztisztségviselőnket megkérdeztem, hogy munkájában milyen elveket követ, azt válaszolta: én politikus vagyok, a legfontosabb úgy beszélni és cselekedni, hogy mindig alkalmazkodni tudjak a helyzethez.


Kampányban
2012.11.07. | Parlamenti választások

A hazai, román vagy magyar közvéleménykutató felmérések egyaránt azt mutatják, hogy az RMDSZ túllépi az öt százalékos küszöböt és bejut a parlamentbe.


Számoljunk el 6+3-ig
Számoljunk el 6+3-ig
2012.10.31. | Parlamenti választások

Napok óta folyik a meccs, hogy az alternatív küszöb emlegetése félrevezetés, ködösítés, vagy egy reális esély két magyar politikai szervezet bejuttatására Románia parlamentjébe. Nagyon egyszerűen pontot lehet tenni az ügy végére.


Nemzetstratégák
2012.10.22. | Parlamenti választások

Ma ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a két kisebb magyar párt, az EMNP és az MPP képviselői, megegyezni arról, hogy együtt indulnak a december 9-i parlamenti választásokon.