Főoldal > Vélemény anyagok
Nyuszika, van sapkád?
Nyuszika, van sapkád?
2012.09.14. | Mikó-ügy

Elcsitulni látszik a Mikó ügy keltette össznemzeti eufória, a nagy összeborulást a szürke mindennapok menetrendszerinti torzsalkodása váltotta fel újra. Az Igazság Napján mindenki tette a dolgát – tüntetett, imádkozott, bírált, ki-ki ízlése és ideológiai beállítottsága szerint, majd a jól végzett munka tudatában haza ment.


Zarándoklat a Mikóért
Zarándoklat a Mikóért
2012.09.03. | Mikó-ügy

Zsoltárszótól volt hangos, ima csendjétől méltóságteljes közel két hónapon át a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium előtti tér, mely afféle szent hellyé vált a Sánta Imre lelkész által kezdeményezett figyelemfelkeltő akció során.


Komoly restitúció?
Komoly restitúció?
2012.08.27. | Mikó-ügy

Szeptember 1-jén, az Igazság Napján nagyszabású tüntetésre készülnek Sepsiszentgyörgyön, ahol a romániai magyarság megmutathatja erejét és elszántságát egy olyan közösségi ügy mellett, mint a tulajdon tisztelete. Rögtön hozzá kell tenni, hogy nem csak közösségi, hanem általános ügy ez, hiszen a tulajdonhoz való jogot Románia alkotmánya szavatolja.


A Ponta-kormány száz napja
2012.08.17. | Aktuálpolitika

Egy „munkalátogatás", két üzletember-találkozó, 19 tévé-szereplés, 8 külföldi út, 5 külföldi küldöttség fogadása és félezer személy kinevezése minisztériumokba, kormányügynökségekbe – nagyjából így vonható meg Victor Ponta kormánya első száz napjának gyorsmérlege.


Merjünk nagyot álmodni
2012.08.11. |

Gondból, bajból van éppen elég. A reményvesztettség, a szegénység, megannyi vállunkra nehezedő probléma – csoda-e hát, ha olykor erőt vesz rajtunk a kicsinyhitűség, a borúlátás, s mintha már magunk sem hinnénk, hogy képesek vagyunk felülemelkedni a kilátástalanságon, és kezünkbe venni sorsunk irányítását?


Szolidaritás
2012.07.02. |

Mindannyiunknak fel kell sorakozni az igazságtalanul megvádoltak mögé! – ez most a jelszó.


Kisebbségi testvérharc, többségi győzelem - Választási Reflexió

Szatmár és Maros, Szászrégen vagy Zsombolya nem az RMDSZ vesztesége, hanem elsősorban az érintett magyar közösségeké. Hiszen e választás tétjét - a látszat ellenére - nem a magyar-magyar, de sokkal inkább a magyar-román verseny kimenetele képezte.


Lecsó

Engedje meg az olvasó, hogy most kivételesen Tőkés Lászlónak ajánljunk egy örömhírt. Vasárnap eldőlt, hogy brüsszeli képviselőnk a következő években sem fog unatkozni.