Főoldal > Vélemény anyagok
Léggömbök

Egyáltalán nem beszélünk róla, pedig nem árt legalább megemlíteni: Romániában 97 párt, szövetség, egyesület és más alakulat indult a vasárnapi helyhatósági választáson, mindemellett pedig külön választási kódot kaptak a függetlenek.


Pászkány Árpád: „Aki nem megy el szavazni, nincs joga hozzászólni”

Pászkány Árpád üzletembert, a kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat tulajdonosát arról kérdeztük, miként értékeli az idei helyhatósági választási kampányt, hogyan látja a város elmúlt évekbeli, és várható gazdasági helyzetét.


Hogyan tegyük nevetségessé a magyar ügyet?

Ha a legkisebb magyar párt logikájával gondolkoznék, akkor ma délben 12 órakor a Mátyás szobor előtt kikiáltanám a területi autonómiát. Holnap is, majd holnapután is!


Kullancsok

"A csipkelődés, a sárdobolás, a földbe döngölés, az erőltetett szellemeskedés – akár a valós, akár a virtuális világban – nem pótolja annak a helyi demokráciának a megteremtését, amely nélkül nem képzelhető el semmiféle autonómia."


Demokratikus díszletek

A szociáldemokrata-liberális szövetség nem sokat tétovázik: minden lehetőséget ki akar használni az őszi választásokig, hogy a következő esztendőkre a maga felé billentse a mérleg nyelvét, és nem is akárhogyan:


Kampányarc
Kampányarc

Tőkés László elmarasztalta a bihari református papokat azért, mert úgymond akarva- akaratlanul az RMDSZ-nek kampányolnak. Az E- képviselő a rá jellemző politikai éleslátással leírását adta az RMDSZ rafinált kampánystratégiájának, amelynek révén gyanútlan lelkészek kampányarcukat adták, hogy önkéntelenül is segédkezet nyújtsanak az „UDMR-nomenklatúrának” azért, hogy „hatalmi céljait és idegenkezűségre valló célkitűzéseit” elérhesse.


Program helyett propaganda
2012.05.10. | Aktuálpolitika

Mindössze 53 oldal a Ponta–kormány programja, amely inkább választási propaganda, mintsem koherens gazdasági, társadalmi tervezet. A romániai kisebbségekről pedig szó sem esik benne.


Kanyar a terepversenyen
2012.05.09. | Aktuálpolitika

Victor Ponta nem csupán azt helyezte kilátásba, hogy kormányának első intézkedései között szerepel a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Intézet önálló magyar (és angol) tagozatának létrehozására vonatkozó kormányrendelet visszavonása, annak minden következményével egyetemben, hanem arról is beszélt: ahol arra szükség van, leváltják a prefektusokat.