11 produkció jutott az országos döntőbe a Médiabefutó gyergyói regionális szakaszáról

2012.05.05. | Ifjúság , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


11 produkció jutott az országos döntőbe a Médiabefutó gyergyói regionális szakaszáról

Valóra váltak a szervezők reményei a Médiabefutó országos tehetségkutató verseny Gyergyószentmiklóson: teltházas, tomboló közönség előtt versenyzett a sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi helyi szakaszokról továbbjutó 29 jobbnál jobb produkció a május 4-i székelyföldi regionális döntőn.

„A Médiabefutó 2012-ben is nagy közösségi felhajtóerővel rendelkezik Erdélyben, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az RMDSZ és a Transindex által szervezett tehetségkutatónak köszönhetően új csapatok alakulnak, együttesek és szólóénekesek társulnak, találnak egymásra, továbbá külföldről térnek haza előadók” – nyilatkozta a rendkívül jó hangulatú versenyt követően Bodor László, az RMDSZ főtitkárhelyettese.

A regionális szakaszra szinte minden versenyző új produkcióval érkezett, így számos – többnyire pozitív – meglepetésben lehetett része a zsűrinek is, amely végül 11 versenyzőt juttatott tovább az országos döntőbe.

A továbbjutók: Adrienn popénekesnő, a Dead Smile zenekar, Deszke Ottilia popénekesnő, a DNS zenekar, a Face Today zenekar, Fazakas Bernadett popénekesnő, György Botond humorista, az S. D. FAME tánccsoport, a The Paranormals tánccsoport, a The Socks zenekar és az Ördögborda néptánccsoport.

A regionális szakasz versenyzői közül további egy produkció a már beindult és május 10-én éjfélig, a mediabefuto.ro oldalon zajló közönségszavazásnak köszönhetően vehet részt az országos döntőn. A közönségszavazásban nem vesznek részt azok a produkciók, amelyek a közönség voksainak köszönhetően jutottak a regionális döntőre.

A Médiabefutó második regionális döntőjére a kolozsvári Euphoria Music Hallban kerül sor május 6-án 18 órától a KMDSZ Diáknapok keretében. Ebben a versenyben a marosvásárhelyi, nagyváradi, szatmárnémeti és kolozsvári helyi szakaszok 31 továbbjutója lép fel.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.