A Kárpát-medencei erős magyar képviselet azért fontos, hogy legyen, aki kiálljon a magyar ügyért Brüsszelben

2019.04.28. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Kárpát-medencei erős magyar képviselet azért fontos, hogy legyen, aki kiálljon a magyar ügyért Brüsszelben

Épített örökségünk turisztikai hasznosítása kiemelten fontos a kisebb települések esetében is, hisz munkahelyeket teremt és piacot biztosít a helyi termékek számára, közösségünk lelki, szellemi gyarapodását szolgálja. Május 26-án arról döntünk, hogy megmaradnak és növekednek-e azok a támogatások, amelyek műemlékeink felújítását szolgálják, megszületik-e az az európai kerettörvény, amely nemzeti értékeink védelmét biztosítja.

Hegedüs Csilla szombaton Kaplonyban Mosdóczi Vilmos polgármesterrel, a Magyar Polgári Párt országos alelnökével egyeztetett, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnökének, Erdei Dolóczki István parlamenti képviselő és Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezete ügyvezető elnökének kíséretében. „Kaplonyban élénken él a Károlyiak öröksége, ők építették az Ybl Miklós által tervezett templomot és kriptát. Most EU-s pénzekből újítják fel a Nagykároly-Kaplony utat, amelyen a turisták ugyancsak EU-s támogatásokból vásárolt elektromos buszokkal közlekedhetnek a két település között, így a Károlyiak öröksége ismét igazán hasznosítva van” – mondta el az EP-képviselőjelölt.

A polgármesterrel folytatott megbeszélésen Pataki Csaba tanácselnök kiemelte: több uniós támogatásra van szükség, hisz még nagyon sok tervük van. „Bár Szatmár megye közel félmilliárd eurót hívott le az elmúlt 12 esztendőben, fontos hogy a települések meg több pénzt kapjanak a fejlesztések folytatására. Ez a május 26-i választás tétje” – hangsúlyozta.

Hegedüs Csilla hozzátette, az európai parlamenti választáson a Kárpát-medencei erős magyar képviseletre kell szavaznunk. Érdekeinket senki nem fogja helyettünk kiharcolni, és ott kell lennünk, ahol a közösségünket érintő döntések megszületnek, hogy befolyásolhassuk a döntéseket, és azoknak nyertesei és ne csak elszenvedői legyünk.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.