A lemaradt települések felzárkóztatása a jó stratégia

2014.05.15. | Gyergyó terület , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A lemaradt települések felzárkóztatása a jó stratégia

Fotó: Mihály László

„Jól kihasználták a székelyföldi települések azokat a lehetőségeket, amelyeket az Európai Unió nyújtott, a pénzalapok felhasználásával szépül lakóhelyünk. Ez a jó stratégia: lemaradt településeinket felzárkóztatni az uniós átlaghoz” – mondta el ma sajtótájékoztatón Gyergyószárhegyen Vincze Loránt európai parlamenti képviselőjelölt. Szerinte sok gazda ismeri már a támogatási lehetőségeket, kihasználják azokat, és várják a forrásokat a következő hét évben is. 

„A vállalkozók tudják, hogy vállalkozásfejlesztés terén támogatóra találtak az Európai Unióban, de a fiatalok is úgy gondolják, hogy az Unió olyan nyitást jelent, amely ösztöndíjprogramokat, jelentős mobilitást biztosít számukra. Ezek azok a lehetőségek, amelyeket megnyitott számunkra Brüsszel, és amelyeknek a folytatására van szükség. Azt szeretnénk, hogy a következő időszakban még több uniós pénzforrást használjunk fel, ne hagyjunk egyetlen Romániának szánt eurót sem Brüsszelben” – tette hozzá Vincze Loránt.

 

A Gyergyói-medencében tartózkodó politikus a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az Európai Unió magyar közösségünk szempontjából még egy fontos tényezőt jelent: Brüsszelben tudjuk jogainkat, képviselni, közösségi érdekeinkért küzdeni. Fontos, hogy az Unió támogassa elképzeléseinket, ehhez viszont jelen kell lennünk a döntéshozatalban. „Zárjuk sorainkat, mutassuk meg közösségünk erejét május 25-én, hogy ott lehessünk, ahol sorsunkról születnek a döntések” – tette hozzá Vincze Loránt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.