A MIÉRT közreműködésével, hat fiatal lesz Winkler Gyula gyakornoka az Európai Parlamentben

2016.11.07. | MIÉRT , Európai Parlament
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A MIÉRT közreműködésével, hat fiatal lesz Winkler Gyula gyakornoka az Európai Parlamentben

A Magyar Ifjúsági Értekezlet november 7-én, hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be a Winkler Gyulával, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjével közösen meghirdetett gyakornoki program nyerteseit. A gyakornoki programban hat talpraesett fiatal tevékenykedhet öt héten keresztül Winkler Gyula gyakornokaként az Európai Parlamentben. A gyakornoki program nyertesei: Balázsi Zsuzsánna, Balló Tamás, Benedek Timea, Boros Anita, Csorba Zsuzsanna Emese, Veress Krisztina.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke kiemelte, hogy Winkler Gyula mindig jelentősen támogatta a Magyar Ifjúsági Értekezletet és annak kezdeményezéseit. 

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője megerősítette, hogy a MIÉRT-tel való közös együttműködés már évek óta tart, intézményes formája is van. „Európai parlamenti képviselőként egyik kiemelkedő feladatomnak tartom a fiatal generáció érdekeit képviselni, a fiatal generáció számára az információt hazahozni, és olyan lehetőségeket biztosítani számukra, amik a brüsszeli jelenlétből származnak” – fejtette ki. Elmondta: fontosnak tartja, hogy a fiataloknak lehetőségük legyen első kézből betekintést nyerni az Unió intézményrendszerébe, és a szakmai tapasztalat szerzése mellett a politikai világ átlátására is lehetőség nyíljon a számukra. Elmondása szerint a tény, hogy a MIÉRT végzi a kiválasztást, azt jelenti, hogy olyan fiatalokról van szó, akik aktívan kiveszik a részüket a közösségi munkából és már tevékenykedtek ifjúsági és civil szervezetekben. A képviselő kiemelte, hogy a gyakornoki program elsősorban a fiatalokról szól, éppen ezért a programban lehetősége van minden gyakornoknak a számára megfelelő doméniumban ismereteket elsajátítani, ő maga választhatja majd ki, hogy melyek azok a szemináriumok, előadások, amelyeken a program során részt szeretne venni.

Pályázz a jövődre! című kisokos is ennek a közös együttműködésnek az eredménye, a kisokoson Winkler Gyula gyakornokai dolgoztak, valamint a képviselő a kiadvány nyomtatásához is jelentősen hozzájárult. 

Antal Lóránt elmondta, hogy a kisokos esetében egy olyan hiánypótló kiadványról beszélhetünk, amely először gyűjtötte össze a kül- és belföldi pályázati lehetőségeket a fiatalok számára. „Egy országos ifjúsági szervezet kiemelt feladataként kell hogy kezelje az információk átadását a fiatalok számára. A Pályázz a jövődre! egy kézzelfogható segítség, amellyel az volt a célunk, hogy egy helyre gyűjtsünk össze minden pályázati lehetőséget, hogy egy helyen mindent megtaláljanak azok a fiatalok, akik a szülőföldjükön szeretnének boldogulni, itthon szeretnének vállalkozni” – fejtette ki.

A pályázati kisokos elektronikus formában a www.miert.ro oldalon is elérhető. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.