A Zsil-völgye támogatja az RMDSZ európai parlamenti listáját

2019.03.29. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Zsil-völgye támogatja az RMDSZ európai parlamenti listáját

Az elmúlt hetekben 320 ezren támogatták az RMDSZ európai parlamenti listáját, Hunyad megye 8669 aláírással járult hozzá ehhez az eredményhez – számolt be Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke csütörtökön délután Lupényban, ahol a Zsil-völgyi helyi szervezetek elnökeivel és kampányfelelőseivel tartott megbeszélést. 

A mostani aláírásgyűjtés során megtapasztalhattuk, hogy a közösség tagjai támogatják az RMDSZ európai parlamenti munkáját és azokat a célkitűzéseket, amelyeket a következő időszakra fogalmaztunk meg” – emelte ki Winkler Gyula, megköszönve a Hunyad megyei embereknek, hogy aláírásukkal támogatták az RMDSZ jelöltlistáját.

Annak ellenére, hogy számos olyan projekt van, amely az Európai Unió támogatásával valósult meg a Zsil-völgyében, a szociális körülmények nem javultak az elvárt mértékben. Távolról sem vagyunk elégedettek, az RMDSZ azért fog küzdeni, hogy folytatni tudjuk az uniós forrásokból megkezdett fejlesztéseket, hogy a Kohéziós Politika ne csak az infrastrukturális beruházásokat, hanem azokat a szociális támogatásokat is biztosítsa, amelyek nagyon fontosak a Zsil-völgyében” – részletezte az EP-képviselő.

Az elkövetkező évek legfontosabb célkitűzéseit a közösség tagjaival fogjuk megvitatni. Az RMDSZ azt vallja, hogy senkit nem hagyunk hátra, ezt a célt meg is fogalmaztuk a kolozsvári kongresszuson elfogadott, Erdély jövőjéről szóló vitaindító dokumentumban. A gazdasági fejlődés és a versenyképesség szociális érzékenységgel kell hogy társuljon, ez az európai szociális gazdaság lényege, amelyet az Európai Néppárt is támogat és amely az RMDSZ gazdaságpolitikájának kiindulási pontját képezi” – mondta Winkler Gyula, aki hangsúlyozta, a május 26-ai EP-választásokon arról is döntünk, hogyan változik az unió támogatáspolitikája.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.