Állásfoglalás a szatmárnémeti Károlyi úton tervezett beruházás kapcsán

2016.01.18. | Szatmár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Állásfoglalás a szatmárnémeti Károlyi úton tervezett beruházás kapcsán

A jelenleg még tisztségben lévő polgármester vádaskodásai abban az esetben is megalapozatlanok, amelyet a szatmáriak által már ismert alpári stílusban tárt a nyilvánosság felé. Mivel a szatmáriak számára kiemelten fontos beruházásról van szó, fontosnak tartjuk, hogy néhány pontban tájékoztassuk őket az ügy jelenlegi állásáról.

2015 végén, karácsony ünnepét megelőzően, a karácsonyi vásár kreálta káoszról kívánva elvonni a figyelmet, Dorel Coica polgármester egy újabb rágalmazási kampányt indított az RMDSZ-es tisztségviselők és Kereskényi Gábor polgármesterjelölt ellen. Az újabb támadás témája a Károlyi úton tervezett beruházás, azaz a bevásárlóközpont, a mall ügye volt.

A mall tervének bejelentése óta, azaz amióta a beruházó hivatalosan bejelentette terveit, a megyeszékhely jelenlegi vezetésétől nem kapott valós tájékoztatást a szóban lévő telkek jogi helyzetéről. A beruházó képviselői egy 2015 februárjában tartott egyeztetés során az RMDSZ tanácsosaitól értesültek a bevásárlóközpont építéséhez szükséges telek kisajátítása kapcsán felmerülő jogi problémákról.

2015 végén ahelyett, hogy a szóban forgó telkek problémáira megoldást találjon a jelenleg még tisztségben lévő polgármester, újra az RMDSZ tanácsosait és polgármesterjelöltjét támadja, akik hónapokkal ezelőtt figyelmeztették a gondokra.

A szatmáriaknak tudniuk kell, hogy az RMDSZ minden szinten támogatja a város fejlesztését, amennyiben a jelenlegi városvezetés betartja a törvényeket. Minden olyan határozattervezet, amelyet támogattunk, törvényes alapokon nyugszik. Egy választott képviselőnk sem támogathatja a polgármester törvénytelenségekre alapozott üres ígéretét.

A jelenleg még tisztségben lévő polgármester sajtóközleményeken és névtelenségbe burkolózó internetes oldalakon indított támadásai egy célt szolgálnak csupán: el akarja vonni a közvélemény figyelmét arról a tényről, hogy nem képes kezelni a helyzetet, nem képes átlátni és követni a törvényes lépéseket egy hasonló beruházás elindítása, valamint más fontos városi kérdések kapcsán. A lakosoktól kapott jelzések alapján meggyőződésünk, hogy a szatmáriakat a felelősség áthárítása helyett jobban érdeklik a lebontott garázsok helyére megígért parkolók, a városi útjavítások körüli fejetlenség, illetve a közpénz felelőtlen elköltése kapcsán felmerülő kérdések.

A polgármester az RMDSZ-t, illetve Kereskényi Gábort, a Szövetség polgármesterjelöltjét támadja, viszont a tények magukért beszélnek ebben az ügyben is: ezúton meghívjuk a jelenleg még tisztségben lévő polgármestert és a bevásárlóközpont beruházóinak képviselőit egy közös sajtótalálkozóra, amiben az ügy tényeit, illetve a megvalósításhoz szükséges lépéseket mutatjuk be újra.

Ugyanakkor emlékeztetnénk a város jelenleg még tisztségben lévő polgármesterét, hogy 2015-ben végül támogattuk a titokzatos beruházó által kezdeményezett gyorsétterem létrehozását, hitelt adtunk Dorel Coica ígéreteinek, viszont a sajtóvisszhangon kívül azóta sem jelentek meg az eurómilliókat befektetni akaró beruházók. Azt tanácsoljuk a jelenleg még tisztségben lévő polgármesternek, hogy a sajtón keresztüli üzengetés és vádaskodás, valamint a rossz döntések helyett végezze a dolgát, azzal foglalkozzon, hogy ne veszélyeztesse a szatmáriak számára fontos beruházás létét.

Az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezete

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.