Annyian vagyunk, ahányan szavazunk – Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt a Szatmár megyei lelkészekkel találkozott

2014.05.10. | Szatmár , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Annyian vagyunk, ahányan szavazunk – Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt a Szatmár megyei lelkészekkel találkozott

Az egyháznak megvannak az eszközei a magyarság választói közönyének legyőzésére, a közösség merjen nagyot álmodni, vegyen részt a választásokon és akkor az RMDSZ három vagy akár négy európai parlamenti képviselőjét is bejuttathatja az Európai Parlamentbe – mondta Ft. Csűry István királyhágómelléki református püspök a Szatmár megyei református lelkészek hadadi találkozóján, ahol a brüsszeli magyar képviselet jövőjéről és a megye műemlékeinek helyzetéről tanácskoztak Hegedüs Csilla európai parlamenti képviselőjelölttel, örökségvédelmi államtitkárral.

„Az ember életében kevés olyan helyzet van, amikor időközönként vissza-visszatér ugyanaz az esély. Ilyen lehetőség a magyarság számára az, hogy masszív választási részvételével megnövelheti az eddig 5%-osra becsült részarányát és az eddiginél több képviselőt juttathat be az Európai Parlamentbe. A többségi nemzet alacsony részvétele növelheti a magyar esélyeket, ha eléggé tudatosan és nagy számban elmegyünk szavazni május 25-én” – fogalmazott Varga Attila, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főgondnoka.

 

A lelkészek részéről megfogalmazódott az a kérés is, hogy csak azok az EP-képviselők nyissanak az országban képviselőirodát, akik tevőlegesen is a hazai magyarság segítségére lehetnek, gyakorlatilag és nem csak szimbolikusan tudják képviselni érdekeit.

 

„Aki május 25-én nem megy el szavazni, az saját kezűleg írja alá azt, hogy ezt az országot csak egy nemzet lakja és egyetért azzal is, amit a jelenlegi hazai alkotmány első cikkelye kimond, miszerint Románia egységes nemzetállam” – mondta a találkozón Erdei Dolóczki István, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője.

 

Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt szerint Szatmár megye magyarságának ereje tudatában kell részt vennie a május 25-i választásokon, hiszen bukaresti és brüsszeli képviselete sorsáról is kell döntenie. „Most van a legfőbb ideje annak, hogy kimondjuk Szatmár megyében és országszerte: fontosak az ügyeink, fontos az, amit közösségünk akar itthon és Európában, mert számít az, amit elterveztünk és ezért mindent megteszünk. Nekünk kell a leginkább tudnunk, hogy annyian vagyunk, ahányan szavazunk” – jelentette ki Hegedüs Csilla és megköszönte Ft. Csűry István püspöknek, hogy támogatta a református egyházi nőszövetségeknek az RMDSZ Nőszervezetével való szoros együttműködését, közös társadalomszervező munkáját.

Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.