Antal Lóránt a 12. EU Tábor megnyitóján: lehetőséget kell adni a tehetséges fiataloknak a kibontakozásra

2015.07.08. | Ifjúság , MIÉRT , Ügyvezető Elnökség
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Antal Lóránt a 12. EU Tábor megnyitóján: lehetőséget kell adni a tehetséges fiataloknak a kibontakozásra

Lehetőséget kell adni a tehetséges fiataloknak a kibontakozásra – mondta Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke a 12. EU Tábor marosfői megnyitóján. A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Wilfried Martens Centre for European Studies szervezésében az idei táborra július 7-12. között kerül sor.

„Fontos, hogy nyitott szemmel járjunk, észrevéve a tehetséges fiatalokat. Én folyamatosan ezt teszem. Nem minden a pénz kérdése, a tábor berendezése magáért beszél, kreatív fiatalokra volt szükség, akiknek csak irányt kellett mutatni” – mondta a MIÉRT elnöke, a tábor főszervezője. 

 

András Lóránd romaszármazású táborigazgató szerint az erdélyi társadalomban a cigány kifejezés pejoratív tartalommal bír, a tábori hangulattal ezen akar változtatni a MIÉRT.  Az emberek általában a negatívumokat helyezik előtérbe, pedig ha körülnézünk, rengeteg sikeres cigánnyal találkozhatunk.

 

A tábor területén Kása Béla fotóművész Berlinben, Brüsszelben, Új-Delhiben, a Sziget Fesztiválon és még számos helyen kiállított fotósorozata is megtekinthető. „Az 1970-es évek elejétől figyelemmel kísérem és dokumentálom a cigányság életét. A kíváncsiságom és a tiltás hatására kezdtem romákat fotózni, akik mindig befogadtak, tisztességgel bántak velem” – emlékezett a fotográfus.

 

Emberi sorsok címmel Jakab Hunor Művészeti Tanodája 17 nagyméretű festményt készített az idei táborra. Jakab Hunor kiemelte, hogy egyes momentumokat kiragadva az üldözöttek, emigránsok gondolatait egy új szemszögből örökítették meg. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.