Az együttműködés lehetőségeiről egyeztettek

2015.12.21. | RMDSZ
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az együttműködés lehetőségeiről egyeztettek

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség az EMNP küldöttségével tárgyalt ma. Kelemen Hunor szövetségi elnök, Kovács Péter ügyvezető elnök, Nagy Zoltán Levente, területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök, valamint Péter Ferenc, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének politikai alelnöke találkozott az EMNP vezetőivel, napirenden a jövő évi választásokon való együttműködés lehetőségei szerepeltek. 

Az RMDSZ azt javasolta, hogy Soós Zoltán, a marosvásárhelyi előválasztások győztese az önkormányzati választásokon induljon az RMDSZ-MPP-EMNP jelképeket képviselve, a városi és megyei listák esetében pedig a magyar politikai szervezetek versenyét ajánlja, különös tekintettel az EMNP azon elvére, amelyet megalakulása óta képvisel: a versenyhelyzet mozgósítja az erdélyi magyar szavazókat.

Kelemen Hunor szövetségi elnök ugyanakkor megismételte, akkor tud az RMDSZ közös tanácsosi lista állításában gondolkodni Marosvásárhelyen, ha az EMNP nem indul az országos parlamenti választásokon. Mint az ismert, Romániában megváltozott a választási törvény: az egyéni választókerületes rendszer helyett 2016-ban ismét az arányos, megyei pártlistás rendszer lesz érvényes.

A találkozó végén a felek megállapodtak, január második felében ismét egyeztetnek. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.