Az erdélyi magyar családok elvándorlására mielőbb megoldásokat kell találni – Csép Éva Andrea és Novák Csaba Zoltán meglátogatták a kibédi és a sóváradi lakosságot

2016.11.02. | Maros , Parlamenti választások

„Jelenleg Erdély egyik legnagyobb kihívása az elvándorlás. Mindnyájunknak van legalább egy családtagja, aki külföldön keresi a boldogulást. Ezen csak akkor tudunk változtatni, ha egy versenyképes Erdélyért dolgozunk mindennap. Úgy gondolom, hogy akkor lehet hazahívni családtagjainkat és fiataljainkat, ha megfelelő esélyeket és jövőt teremtünk számukra, ha a családok méltányos támogatásokban részesülnek. A lecke adott – megoldásokat az összefogás és a közösen elvégzendő munka szül” – fogalmazott Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje a Sóváradon tartott istentiszteletet követően, amikor a reformáció ünnepére emlékeztek.

Az eseményen Csép Éva Andrea mellett jelen volt Novák Csaba Zoltán szenátorjelölt is, aki úgy értékelte, hogy a december 11-i választásokat követően új korszak elé néznek az erdélyi, Maros megyei magyarok.

Az RMDSZ jelöltjei egy kötetlen beszélgetésen találkoztak a sóváradiakkal, ahol a lakossággal folytatott beszélgetésen feltérképezték a helyiek gondjait, problémáit. Novák Csaba Zoltán a romá