Az RMDSZ fiatalításán nemcsak szlogenek szintjén, hanem konkrét lehetőségek megteremtésével dolgozunk – Kovács Péter a MIÉRT Küldöttgyűlésen

2016.03.05. | RMDSZ , Ifjúság , MIÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ fiatalításán nemcsak szlogenek szintjén, hanem konkrét lehetőségek megteremtésével dolgozunk – Kovács Péter a MIÉRT Küldöttgyűlésen

„Szükség van arra, hogy az újratervezés jegyében – ahogyan azt vállaltuk – megmutassuk az új generációs RMDSZ-t. Fel kell ismerni fiataljaink rátermettségét, képességeikhez mérten felelősséget is kell rájuk bíznunk” – hangsúlyozta Kovács Péter ügyvezető elnök a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) küldöttgyűlésének megnyitóján, március 5-én. A marosvásárhelyi eseményen az ügyvezető elnök beszédében arra bíztatta a Szövetség helyi és megyei döntéshozóit, hogy az önkormányzati választási kampány során biztosítsanak bejutó helyeket az ifjúságnak, ne csak plakátolás vagy szórólap-osztogatásban merüljön ki feladatuk.

„Egy vezető politikusnak felelőssége, hogy felnevelje saját utánpótlását. Az, hogy helyi tanácsosi helyeket biztosítunk nekik első lépésként, kiváló, hiszen ez jó ugródeszka, amely akár alpolgármesteri, polgármesteri tisztségekhez is vezethet a későbbiekben” – fejtette ki meggyőződését Kovács Péter, majd hozzátette: aki az elmúlt években jól teljesített, jól dolgozott, annak tovább kell folytatnia a munkát, de azok helyére, akik nem feleltek meg a közösség elvárásainak, fiatalokat, új embereket kell behozni.

Meggyőződése szerint, az új generációs RMDSZ nemcsak az új emberek tevékenységét jelenti, hanem azt a tavalyi kongresszuson megfogalmazott elvet is, amely szerint a szervezetnek nyitnia kell, közelebb kell lépnie az emberek felé. „Az nem új generációs Szövetség, ahol egy tevékenységi beszámolót a sajtó kitessékelésével tartunk meg, hanem az, ha már a jelöltállítás folyamatától kezdődően bekapcsoljuk munkánkba a helyi közösséget, kikérjük a lehető legtöbb ember véleményét. Ha így járunk el, ez egyértelműen oda fog vezetni, hogy teljesítjük azt az elvárást, amelyet a magyar közösség is megfogalmazott irányunkba: teret adunk a fiataloknak”– hangzott el beszédében. Kovács Péter azt tanácsolta a jelenlévőknek, igyekezzenek az ifjúsági szervezetekben eredményesen tevékenykedni, hogy e munka alapján, és ne a jelölő üléseken megkötött alkuk által kerüljenek mandátumokhoz.

„A fiatalítást nem csak szlogenek szintjén kell komolyan gondolni. Közösségépítő, érdekvédelmi munkánkban szükség van a ti lendületetekre, meglátásaitokra, és abban is támogatunk benneteket, hogy a közelgő önkormányzati megmérettetésben szerepet vállaljatok. Ezt a lehetőséget okosan kell felhasználnotok, kitartó és következetes munkával, tartalommal kell feltöltenetek” – nyomatékosított az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.