Az RMDSZ jelöltjeinek Brassóban is megalapozott elképzeléseik és konkrét terveik vannak

2016.05.25. | Brassó , Önkormányzati választások

Merre tovább Brassó? címmel kerekasztal-beszélgetést szervezett a Pro Invest Egyesület május 24-én, ahol az RMDSZ-t Kovács Attila megyei tanácsosjelölt és Tóásó Imelda, Barabás László, illetve Toró Tamás brassói tanácsosjelöltek képviselték. A beszélgetés témája a megye és a város költségvetése, a turizmus és kultúra köré épült.

Tóásó Imelda, az RMDSZ városi tanácsosjelölt-listájának vezetője a beszélgetésen Brassó régiós húzóerejét, és az ebben nagy szerepet jásztó repülőtér fontosságát hangsúlyozta. A kulturális kérdések kapcsán kifejtette: „Bármilyen területen próbálunk megoldásokat találni a felmerülő problémákra, minden esetben figyelembe kell vennünk a szakértők, szakértői csoportok, az illető szakterületen tevékenykedők véleményét. A kérdések kapcsán meg kell keresnünk a hozzáértő embereket, konzultálnunk kell velük, és így, együtt kell megoldásokat találnunk.” Felhívta a figyelmet arra, Brassóban van olyan kultúrával foglalkozó szervezet, aki felmérést készített a város kulturális életéről, és javaslatokat is tett a felmerült problémák kapcsán. A nyílt levelükre azonban nem kaptak válaszokat. „Egy városi tanácsos kell tudjon konzultálni a szakemberekkel a felmerülő kérdések kapcsán, be kell vonnia őket a döntésekbe. Azért kell szavaznunk magyar jelöltjeinkre, hogy ezekbe a döntésekbe a magyar közösségnek is legyen beleszólása.” – emelte ki az RMDSZ városi tanácsosjelöltje.

„Brassó nagyon sokat veszít azzal, hogy még nem készült el a repülőtér. A Beselcin patak környékén elterveztük az árvízvédelmi munkálatokat, és azóta is csak ez a konkrét terv létezik, évek óta nem történt más előrelépés. Akkor Barabás László, a Brassó Megyei Vízügyi Igazgatóság vezetőjeként felvállalta ezt a projektet, melynek kivitelezését az Olt-medencei Vízügyi Igazgatóság, Megyei Tanács és a kormányon levő RMDSZ-es tisztségviselők együttműködése biztosította. Ez egy jelentős eredmény.” – ismertette a repülőtérről szóló előzményeket Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke, megyei tanácsosjelölt. Folytatva, elmondta: „nem csak Brassónak, hanem a környező megyéknek is érdekük a repülőtér megvalósítása.” Emellett kiemelte, autópályákra van szükség Brassó és Bukarest között, de hasonlóképpen fontos lenne az az autópálya is, amely összekötné a várost az ország nyugati részével, Európa nyugati felével is. „Az RMDSZ jelöltjeinek megalapozott elképzeléseik és konkrét terveik vannak. Lehet nagyokat mondani, de a megvalósításhoz erő és partnerek kellenek. A legfontosabb partner a közösség. Ezért úgy gondoljuk, hogy az RMDSZ-re leadott szavazatok nem vesznek el, hiszen ezek alapot biztosítanak a közérdeket szolgáló tervek megvalósításához.” – zárta felszólalását a megyei elnök.