Bemutatkoztak a fiatal önkormányzati képviselőjelöltek Kolozsváron

2016.04.18. | Kolozs , MIÉRT , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bemutatkoztak a fiatal önkormányzati képviselőjelöltek Kolozsváron

Az ifjúsági szervezetek által az RMDSZ kolozsvári és Kolozs megyei listáira jelölt fiatalok, Rácz Levente és Enyedi Tamás április 18-án mutatkoztak be a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) és a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) közös sajtótájékoztatóján.

Az újratervezés jegyében a 2016-os önkormányzati választásokon az RMDSZ listáin kétszer több fiatal jelölt szerepel, mint négy évvel ezelőtt. A Szövetség felismerte, hogy a megújuláshoz szükség van a fiatalok új lendületére.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szervezet egyik legfontosabb célkitűzése idén az önkormányzati választások során 500 fiatal jelöltlistákra való juttatása. A felkészült fiataloknak pedig feladatot is szánnak. „Célunk, hogy minden olyan önkormányzatban, ahol számottevő a magyar jelenlét, legyen legalább egy fiatal, aki az ifjú generáció érdekeit és értékeit képviseli. A MIÉRT feladata, hogy azokat a tehetséges fiatalokat, akik közéleti szerepet szeretnének vállalni, helyzetbe hozza és felkészítse” – jelentette ki, majd hozzátette: „a fiatal jelöltjeiknek szánt feladatok három irányelv köré csoportosulnak: képviselet, itthon maradás és támogatás.” Ezen célok eléréséért a MIÉRT önkormányzati képzéseken készíti fel a jelöltjeit, ahol tapasztalt szakemberek adjak át tudásukat a fiataloknak.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke, kolozsvári önkormányzati képviselő, aki az elmúlt négy évben képviselte a fiatalokat a városi döntéshozó testületben, elmondta: „a fiatalok biztonságérzete megrendült az elmúlt időben, ezért szükség van még több ifjúra a döntéshozatalban. Olyan fiatalokra, akik hitelesen képviselik az érdekeiket, és meg tudják őket szólítani. A fiatalítás jegyében úgy gondolom, hogy Kolozsvár esetében nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy ne legyen a fiataloknak képviselete a tanácsban. Minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy átadjam az eddig szerzett tapasztalatomat, tudásomat, és ilyen formán is több olyan fiatalt képezzünk ki, akinek van rálátása az önkormányzati munkára. Kell a folyamatos fiatalítás, frissítés, hiszen ennek a városnak ez az egyik legnagyobb erőssége, amelyet a politikában sem lehet mellőzni. Az elmúlt négy éves ifjúsági munkánk rávilágít arra, hogy a fiatalok hatalmas munkabírással rendelkeznek, és lendületet tudnak adni egy közösségnek, Szövetségnek is.”

Antal Géza, a KIFOR elnöke kijelentette: „olyan fiatalokat kértünk fel, akik a közösségi munka területén már bizonyítottak, ismerik azt a közösséget, amelyet képviselnek, és elkötelezettek. Itthon dolgoztak, és itthon akarnak a továbbiakban is tenni azért, hogy fiataljainknak ez a város, ez a megye, de Erdély az otthona lehessen. Felkészültek a feladatra, látják, hogy mire van szükségük a fiataloknak, ugyanakkor számítanak, számítunk az idősebbek tapasztalatára. Több Kolozs megyei településen vannak még ifjú jelöltek, és ez azt bizonyítja, hogy a megyében is komolyan vettük az újratervezést. Legfontosabb feladatunk a következő másfél hónapban, hogy megszólítsuk a fiatalokat, és biztassuk őket arra, hogy éljenek szavazati jogukkal. Jelöltjeink pedig képesek erre.”

Rácz Levente, az RMDSZ városi tanácsosjelöltje személyes bemutatkozója után ismertette programját, és hangsúlyozta: fontos, hogy a fiatalok aktuális problémájára valós megoldások szülessenek. Célja, hogy tervei megvalósítása által Kolozsvár egy még dinamikusabb, pörgősebb, élhetőbb várossá váljon a következő négy évben. „Megtisztelő és meglepő volt a felkérés az ifjúsági szervezet részéről. Remélem, hogy megfelelek az elvárásoknak, szeretném a fiatalok véleményét a politikáról megváltoztatni, és amit eddig az ifjúsági szervezet felépített, azt továbbvinni. Mandátumom alatt a fiatal vállalkozókat és magyar fiatalokat szeretném támogatni” – taglalta a jelölt.

Enyedi Tamásnak, az RMDSZ Kolozs megyei tanácsosjelöltjének öt fő pont köré csoportosulnak a célkitűzései: fiatal vállalkozók támogatása, fiatalok önkormányzati munkájának támogatása, vidékfejlesztés, szorosabb kapcsolat kialakítása a megyei és helyi tanács között, magyar nyelvű ügyintézési lehetőségek elősegítése a közintézményekben. „Az elmúlt négy évben, Kolozsvár önkormányzatában bebizonyosodott, hogy az ifjúság képviselője képes hatékonyan segíteni a frakció munkáját. Ezt a jó példát szeretnénk a Kolozs Megyei Tanácsban is gyakorlatba ültetni, hiszen a fiatalok érdekeit a legjobban egy fiatal tudja képviselni. Célunk, hogy minden Kolozs megyei magyar fiatalt képviseljünk a következő négy évben” – nyilatkozta.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.