Borbély: a Bernády Napok során azokat az értékeket igyekszünk felmutatni, amelyekből erőt meríthetünk a jövőben is

2015.10.25. | Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély: a Bernády Napok során azokat az értékeket igyekszünk felmutatni, amelyekből erőt meríthetünk a jövőben is

Október 24-én, szombaton, a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében gálaesttel, és ennek fénypontjaként, a Bernády-emlékplakett átadásával zárult idén a Bernády Napok rendezvénysorozat. A Gyarmathy János szobrászművész alkotta bronzplasztikát és az oklevelet idén a Bernády György Közművelődési Alapítvány alelnöke, Nagy Miklós Kund vehette át, aki riporterként, szerkesztőként, kulturális események szervezőjeként, az irodalom és a művészetek népszerűsítésén keresztül, az elmúlt években sokat tett a városépítő polgármester hagyatékának megőrzéséért és továbbadásáért.

A Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány számára október vége minden évben kihívást jelent, hiszen évről-évre arra törekszünk, hogy ez alatt a pár nap alatt fel tudjuk mutatni azokat az értékeket, amelyekből erőt meríthetünk a jövőben” – fogalmazott a gálaesten Borbély László, az Alapítvány elnöke. Elmondta, 1995 óta a kulturális központként működő Bernády Ház 1500 rendezvénynek, ezen belül pedig 225 egyéni képzőművészeti kiállításnak adott otthont, Marosvásárhelyen három szobrot állíttatott fel, tíz emléktáblával és plakettel emlékezett meg a városépítő polgármester munkásságáról, 22 könyvet adott ki, és több kiadvány megjelenését támogatta.

Ez a rengeteg értékes megvalósítás örökérvényű. Azt gondolom, Bernády munkásságában az egyik legfontosabb elem az értékteremtés. Az, hogy amikor valamit elképzelsz, megálmodsz, addig nem nyugszol, amíg nem nyújtod a legjobb teljesítményt annak megvalósítása érdekében. Ezért kihívás számunkra a Bernády Napok megszervezése, de ugyanakkor ezért is érezzük azt minden egyes évvel, hogy ezt a munkát folytatnunk kell, közösen” – fogalmazott Borbély, hozzátéve, legkésőbb jövő év elején az első Bernády-monográfia kiadására is sor kerül.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.