Borbély: a mi feladatunk a magyar érdekeket az Európai Unióhoz közelíteni

2014.04.30. | RMDSZ , RMDSZ Nőszervezet , európai parlamenti választások

Borbély: a mi feladatunk a magyar érdekeket az Európai Unióhoz közelíteni

A Kárpátokon túli megyék RMDSZ elnökeivel egyeztetett kedden, április 29-én Bukarestben Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

A találkozón, amelyen Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje is részt vett, Borbély hangsúlyozta: az RMDSZ mindig is kiemelt figyelmet szentelt a szórványban élő magyar közösségek támogatására, a ,,Minden magyar gyermek számít” országos beiskolázási kampány is elsősorban a szórvány oktatást hívatott erősíteni, és most, az EP-választások kampányperiódusában is fontosnak tartják, hogy a Kárpátokon túli magyarságot összefogják, és egységes üzenetet adjanak át nekik.

Minden magyar ember beleszólhat sorsának, és a romániai magyarság sorsának alakításába május 25-én. Ha mindannyian elmegyünk szavazni, és a magyar egységre, illetve arra szavazunk, hogy a magyar érdekek közelebb kerüljenek az EU-hoz, és az EU is közelebb kerüljön a magyar érdekekhez, akkor az elkövetkező négy év is a fejlődésről, a közösségépítésről szólhat majd, nem csak hazai, de nemzetközi szinten is” – hangsúlyozta Borbély László.

A találkozón Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje elmondta: az RMDSZ számára minden támogatói szavazat fontos. Az elmúlt két és fél évtizedben a Szövetség olyan országos szintű eredményekről is beszámolhat, amely a hazai társadalom egészére kedvező hatással volt. ,,Ennek a munkának európai megalapozottságot és folytonosságot kell biztosítanunk. Ebben kérjük az önök segítségét a kampányban és május 25-én, a választások napján. Legyen egy erős képviseletünk, hogy ne dönthessenek nélkülünk” – tette hozzá az EP-képviselőjelölt