Borbély: Gyergyószentmiklósnak felelős városvezetésre van szüksége!

2012.05.30. | Önkormányzati választások , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély: Gyergyószentmiklósnak felelős városvezetésre van szüksége!

„Gyergyószentmiklós jelenlegi vezetőségének minden eszköz a rendelkezésére állt a város fejlesztéséhez, mégsem történt látványos fejlődés” – jelentette ki Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szerdán, május 30-án Gyergyószentmiklóson tartott sajtótájékoztatóján.

A Szövetség alelnöke délelőtt az RMDSZ polgármester-jelöltjeivel és tanácso-jelöltjeivel tanácskozott, ezt követően sajtótájékoztató keretében összegezte az elmúlt időszakot.

„Bár Gyergyószentmiklós önkormányzatának vezetősége nem RMDSZ-es politikusokból áll, a Szövetség mégis minden lehetőséget megadott ahhoz, hogy a város fejlődjön. Én személyesen, mint fejlesztési, majd mint környezetvédelmi miniszter is támogattam a városfejlesztő terveket, a városvezetés mégis sok lehetőséget kihagyott. 2008-ban például aláírtuk a víz- és csatornahálózat fejlesztésére vonatkozó tervet, amelynek kivitelezési munkálatait csak most, majdnem négy évvel később, kampányban kezdték el, és a támogatás elvesztését kockáztatják a határidők be nem tartása miatt! 2009-ben elkészült a sípálya terve, amelyet nem adtak le az illetékes hatóságoknak, pedig milyen jó lenne, ha Gyergyószentmiklósnak korszerű sípályája lenne!”- emelte ki Borbély László.

„Az RMDSZ az elért eredményeivel kampányol és a magyar emberek problémáinak megoldása képezi a szövetség programjának alapját. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az RMDSZ jelenléte a román politikában meghatározó és elfogadott minden román párt által. Tudnunk kell, hogy saját dogainkban csak mi dönthetünk, senki nem fogja felvállalni az erdélyi magyarság problémáinak megoldását, ha mi nem leszünk ott a döntéshozás különböző szintjein. Nekünk egységesen kell fellépnünk, csapatban kell dolgoznunk, erős hitünk mellett keményen kell dolgoznunk, hogy eredményeink, sikereink legyenek.” – fejtette ki Borbély László.

Az alelnök beszélt a nemrég elfogadott új választási törvényről is, és kiemelte annak fontosságát, hogy az új törvény lényegében elismeri a magyarság kollektív jogait azáltal, hogy minden választási körzetben, ahol a magyarság aránya meghaladja a 7 %-ot, automatikusan parlamenti képviselethez jut, függetlenül attól, hogy az adott körzetben ki nyerte el a szavazatok relatív többségét.

A sajtótájékoztatót követően Borbély László, Bende Sándor, Barti Tihamér és a jelöltek társaságában meglátogatta a Salamon Ernő Gimnázium előtt folyó csatornázási munkálatokat.

Ezt követően Borbély László Kovászna megyébe látogatott, ahol Sepsiszentgyörgyön találkozott a megye és a város vezetőivel valamint polgármester-jelöltekkel. A szövetség politikai alelnöke a nap folyamán Gelencén ANL lakásokat ad át új tulajdonosaiknak, majd Szentkatolnán megtekinti a felújított út és híd-munkálatokat, valamint az elkészült sporttermet.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.