Borbély Károly a Michelin Románia vezérigazgatójával találkozott

2012.05.15. | gazdaság
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély Károly a Michelin Románia vezérigazgatójával találkozott

Hétfő délután Victor Ponta miniszterelnök hivatalában fogadta a Michelin Romania vezérigazgatóját, Eric Fayidit. A találkozón részt vett Borbély Károly gazdasági államtitkár is.

A találkozó fő témája a Michelin beruházási és fejlesztési stratégiája volt. Szó esett többek között a romániai üzleti és pénzügyi környezetről, de külön kitértek a pénzügyi rendszer előreláthatóságára.

Victor Ponta hangsúlyozta, kiemelten fontos a munkahelyteremtés, erre pedig a külföldi beruházások új lehetőségeket biztosítanak.

A Michelin-nek hazánkban három gyára van, egy a Bukarest melletti Floreşti-en, kettő Zilahon. Gyáraikban 2300 alkalmazott dolgozik (800 Floreşti-en, 1500 Zilahon). A delegáció vezetői elmondták, hogy továbbra is fejleszteni akarnak Romániában.

Borbély Károly szerint nagyon fontos, hogy a Michelin Romániát választotta. Ugyanakkor kiemelte, hogy hazánk Közép-Kelet Európa egyik elismerten befektetőbarát országa, olyan feltételekkel rendelkezünk, amelyek rendkívül vonzóvá teszik a befektetők számára. „Rendkívül fontos olyan feltételeket biztosítani, amelyek idevonzzák, és itt is tartják a külföldi beruházókat” – hangsúlyozta Borbély.

Az államtitkár ugyanakkor elmondta, hogy Romániában hagyománya van az autó és autóalkatrész gyártó iparnak, valamint a gumiabroncsgyártásnak (Craiovan, Zilahon, Piteşti-en), véleménye szerint ezt ki kell használni és tovább kell fejleszteni.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.