Borbély Károly a Power Summit konferencián

2012.03.01. | gazdaság

Borbély Károly a Power Summit konferencián

Február 28. és 29. között a Ziarul Financiar szervezésében sor került a Power Summit ’12 konferenciára. Az eseményen részt vett Borbély Károly, a Gazdasági Minisztérium  államtitkára is.

A konferencia további részvevői az energetikai szektor képviselői, olyanok mint az OMV Petrom, Enel, E.on, Rompetrol, GDF Suez, valamint a nagy állami vállalatok, Hidroelectrica, Transelectrica képviselői, és nem utolsó sorban az Európai Fejlesztési Bank képviselői.

Borbély Károly elmondta, hogy az a villamosenergia és gázárak liberalizálásánál figyelembe veszik mind a magánszektor felől érkező jelzéseket, mind előrelátható társadalmi jelzéseket is.

Én magam az energiamix támogatója vagyok, ugyanis szárazság esetén például, – mint amilyen az elmúlt évben is volt  – rendkívül fontos, hogy ne csak egyfajta energiára támaszkodjunk, mondta az államtitkár. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy fontos beruházókat vonzani az energetikai szektorba, amely továbbra is az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező gazdasági ágazat.

A továbbiakban az állami vállalatok privatizációjáról, a kisebbségi részvények tőzsdére viteléről, valamint  a privatizációs folyamat következményeként  jelentkező Románia külföldi pozitív megítéléséről beszélt az államtitkár.

A konferencia előadóinak részletes beszédei, valamint a két nap konklúziói az alábbi linken olvashatók:http://www.zf.ro/companii/energie/zf-power-summit-romania-nu-poate-evita-majorarea-preturilor-daca-vrea-sa-isi-modernizeze-centralele-si-sa-nu-ajunga-importator-de-energie-galerie-foto-9353196