Borbély: tovább kell csökkentenünk a bürokráciát

2012.01.30. | Környezetvédelem
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély: tovább kell csökkentenünk a bürokráciát

Elsődleges fontosságú a különböző engedélyeztetési procedúrákkal kapcsolatos bürokrácia további csökkentése.

Prioritás a környezetvédelmi törvények betartása, de véget kell vetnünk az intézményekre néha annyira jellemző „papírokkal való betemetkezésnek” és fel kell számolnunk a különböző átfedéseket – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter az országos, regionális és megyei környezetvédelmi ügynökségek találkozóján.

Egy másik terület, amely a miniszter véleménye szerint kiemelten fontos, az a környezetvédelmi ügynökségek által kiadott szabályozó okiratok minősége. Oda kell figyelnünk a szabályozó iratok minőségére, a működési és ellenőrzési kritériumok egyértelműek kell legyenek  - hangsúlyozta Borbély László.

Beszédében a miniszter kitért az európai uniós források nyújtotta lehetőségek fontosságára és arra kérte a Környezetvédelmi Operatív Program keretén belül pályázó ügynökségeket, hogy tekintsék zéró prioritásnak az uniós pénzek lehívási ütemének felgyorsítását.

A találkozón szó volt azokról a közös erőfeszítésekről, amelyeket a minisztérium és az Országos Környezetvédelmi Ügynökség szakemberei annak érdekében tesznek, hogy feloldják a Kiotói Egyezmény alkalmazását felügyelő bizottság Romániára vonatkozó tilalmát. A miniszter véleménye szerint ez irányban már történtek fontos lépések.

Az eseményen jelen volt Abos Gábor a Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, Balogh Sándor, az Országos Erdészeti Hivatal aligazgatója és Szabó Ilona, az Erdészeti Igazgatóság vezérigazgató-helyettese.