Civilként segíteni a szülőföldet

2012.10.29. | Ifjúság , Parlamenti választások , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Civilként segíteni a szülőföldet

Az ifjúság szerepéről, az önkéntes szerepvállalás fontosságáról és a civil életben való részvétel előnyeiről beszélt Moldován József képviselőjelölt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács rendezvényének, a III. Gyergyó-medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle megnyitó ünnepségén.

Moldován József képviselőjelölt október 27-én szombaton több fontos regionális rendezvényen is részt vett. Délelőtt 10 órától az „Együtt Siklódért” elnevezésű szakmai konferencián vett részt. A rendezvényt Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Etéd Község Önkormányzata közösen szervezte azzal a céllal, hogy a Siklódért tenni akaró szervezetek és magánszemélyek közösen beszélgessenek a település jövőjéről, a helyi értékek megőrzéséről, illetve a falufejlesztési lehetőségeiről.

Moldován József beszédében kiemelte, hogy távközlési államtitkárként már találkozott a térség településeinek főbb problémáival, ugyanis több ízben egyeztetett a helyiekkel kommunikációs kérdésekben, illetve a térerő hiányával kapcsolatban. A kommunikációs gondok egy részét sikerült szerencsésen megoldani, ám további fejlesztési lehetőségeket kell keresni a kistelepülések problémáira.

A volt távközlési államtitkár délután az Öszi Suhanás nevű gyorsulási versenyen vett részt, ahol versenyen kívül autóba ült, és bemutatta a versenyfeladatot a közönségnek. Ezután a III. Gyergyó-medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle megnyitóján mondott beszédet a Gépgyártó Szakközépiskolában. Moldován József az összegyűlt fiataloknak kifejtette: ő mindig kapott esélyt idősebbektől, hogy bizonyíthasson, ezért ő is támogatja a tevékeny fiatalokat. A fiatalok jövője szempontjából azonban elengedhetetlen, hogy kivegyék részüket a civil életből, és hogy szorgalmasak legyenek, mivel így nem a fejük felett dőlnek el a dolgok, hanem aktív részesei lehetnek a döntéshozatalnak.

A képviselőjelölt szombat este a gyergyóalfalvi Gazdabálon illetve a gyergyószárhegyi Vadászbálon is köszöntötte a jelenlevőket, október 28-án vasárnap pedig Gagy falu idősnapi rendezvényén tette tiszteletét.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.