Díjazták Szatmár megyében a legtöbb uniós pályázatot nyert településeket

2014.05.09. | Önkormányzatok , Szatmár , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Díjazták Szatmár megyében a legtöbb uniós pályázatot nyert településeket

Érendréd, Pusztadaróc és Nagykároly RMDSZ-es polgármestere vehetett át oklevelet május 9-én, pénteken a Szövetség Szatmár megyei szervezetének székházában, ahol a megye legtöbb uniós pályázatot nyert településeit díjazták. Az elismeréseket Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt, Illyés Gyula, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese, valamint Pataki Csaba szenátor nyújtott át. 

A díjban részesült legkisebb település Érendréd község, amelynek út- és vízvezeték hálózata kiépült és megújult az iskolája, kultúrotthona a polgármester kitartó munkájának köszönhetően. Egy másik díjazott településen, Pusztadarócon is uniós alapokat hívtak le közösségi fejlesztések megvalósítására, ugyanakkor elismerésben részesült Nagykároly is, amely a romániai kisvárosok között élvonalban van a fejlesztési alapok hasznosítása, az integrált városfejlesztési projektek terén. „Szatmár megye települései sikeresen vettek részt az uniós pályázás versenyében. Ezt a munkát is méltányoljuk az átnyújtott oklevelekkel” – jelentette ki Illyés Gyula, aki azt is hozzátette, hogy országos szinten az RMDSZ polgármesterei által vezetett települések 85%-án kiépült a vízvezeték-hálózat, 75%-ának pedig felújított iskolái vannak.

 

 

Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.