Egy közösség jövője nemcsak a politikai egységtől, hanem szellemi erejétől is függ - Marosvásárhelyen zajlott a Magyar Tannyelvű Iskolák Hetedik Tantárgyversenye

2012.05.06. | Ifjúság , Oktatásügyek , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Egy közösség jövője nemcsak a politikai erejétől és politikai egységétől függ, hanem az adott közösség szellemi erejétől is, attól, hogy mekkora potenciállal rendelkezik abban a romániai, európai és az önmagunkkal is folytatott versenyben, amelyben nap mint nap helyt kell állnunk – jelentette ki Markó Béla szombaton Marosvásárhelyen, a Magyar Tannyelvű Iskolák Hetedik Tantárgyversenyének ünnepi megnyitóján. 

A Bolyai Farkas Líceumban megrendezett rangos tantárgyvetélkedőn huszonnyolc magyar tannyelvű iskola kétszáznál több diákja hat tantárgyban mérte össze tudását, tehetségét.

 

A megnyitón oklevelet nyújtottak át a verseny fővédnökének, Markó Bélának, köszönetképpen azért, hogy kezdeményezésére az oktatási minisztérium akkreditálta a magyar iskolák tantárgyversenyét.   

 

Nincsen nemesebb verseny, mint összemérni tudást és felkészültséget– mondta a megnyitón a politikus, aki a továbbiakban úgy fogalmazott, a közösség jövője attól függ, hogy „tudunk-e magunknak olyan szellemi építményt teremteni, amely segítségével helytállunk a romániai és európai és az önmagunkkal folytatott versenyben” - szögezte le. “Mi kiépítettünk egy  komoly magyar nyelvű oktatási rendszert, hiszen Romániában ma több mint 6o önálló magyar iskola működik, és azt gondolom, most a legfőbb célunk az kell legyen, hogy minél jobb magyar nyelvű oktatást biztosítsunk ezekben az intézményekben, ezek a tantárgyversenyek pedig ezt a célt szolgálják - mutatott rá az RMDSZ politikusa.

 

A rendezvényen beszédet mondott dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora is, aki köszönetét fejezte ki az RMDSZ-nek a Sapientia akkreditálása érdekében kifejtett hosszú és következetes munkájáért.

 

A tantárgyversenyt  ezévben is a Communitas Alapítvány támogatta.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.