Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Bölcs Diákok tábora

2018.08.03. | Communitas
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Bölcs Diákok tábora

Lezárult a Communitas Alapítvány által szervezett Bölcs Diákok országos vetélkedő nyolcadik tábora, ahol az egy éves megmérettetésen legjobban teljesítő tizenöt csapat, az Örökségünk Őrei szászrégeni csapata, valamint a Hajnal akar lenni népdaléneklési vetélkedő nyertesei vettek részt. A több mint 90 résztvevő a szórakozás mellett elméleti és gyakorlati tudással gazdagodott. Az egyhetes, interaktív tábornak idén a Szalárd-völgyi Integro üdülőközpont adott otthont.

Az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő élménytábor tematikus napokkal, interaktív, szórakoztató tanulással egybekötött programmal várta idén is a diákokat. A tábor mindenkori célja az, hogy a diákok játékosan, kreatív feladatok által ismerjék meg a különböző tudományágak világát, a változatos programok között pedig mindenki találhat kedvére való tevékenységet –mondták el a szervezők beszámolójukban. A tábor kommunikációs nappal indult, Fugel Edina kommunikációs szakember és Ferencz Zsuzsa tanárnő ismerkedő- és jégtörő játékok révén kovácsolta egy nagy csapattá a különböző településekről érkezett diákokat és tanárokat. Szerdán az Istenszékére túráztak a táborozók Gál László és Dénes Anna ökológusok vezetésével, majd csütörtökön a kémia világába nyerhettek bepillantást és –tapintást Kovács Gábor vegyésszel és Tóth Zsejke-Réka kémikussal. A pénteki nap kincskereséssel telt, majd táncoktatással egybekötött táncház és az elmaradhatatlan tábortűz zárta a hetet.

Az idei tábor volt a legnagyobb létszámú, minden nyáron próbálunk olyan helyszínt találni, amely gazdag programlehetőséget kínál. Idén a Szalárd völgyében táboroztunk, egy olyan vakációs központban, amely kalandparkkal is rendelkezett. A komoly fizikai kihívást jelentő akadálypályák végigjárása nem csupán kellemes kikapcsolódás volt a különböző programpontok között, hanem igazi kihívás, önmagunk legyőzése és korlátaink feszegetése is. Minden este kreatív bemutatókkal zártuk a napot: csapatbemutatkozás, híres párosok megelevenítése, valamint a Maros és Olt mondájának különböző műfajokban való előadása szerepeltek a heti programban.” - részletezte Sólyom Réka, a Communitas Alapítvány munkatársa, a tábor vezetője.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.