Elfogadhatatlan, ami a Bernády iskola körül jelenleg zajlik – jelentette ki Borbély László a szövetség politikai alelnöke, környezetvédelmi miniszter pénteken

2012.02.17. | Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Véleményem szerint megengedhetetlen, hogy 22 évvel a marosvásárhelyi márciusi események után 2012-ben Marosvásárhelyen rendőr vigyen el egy szülőt az iskolából, mert az magyar nyelven megfogalmazott kérvényt akart leadni.

Ez az incidens számomra azt jelenti, hogy egyesek még mindig nem értették meg, mit jelent demokráciában élni, mit jelent egy multikulturális városban élni. Kérni fogom a városi önkormányzat RMDSZ-frakciójának tanácsosait, járjanak közben annak érdekében, hogy ezt az igazgatónőt váltsák le funkciójából – reagált Borbély László a nemrég történt eseményekre.

A szövetség politikai alelnöke elmondta, bár már tavaly december óta létezik tanácshatározat, amelynek  értelmében a 2-es számú általános iskola a dr. Bernády György Gimnázium nevet veszi fel, ez még azóta sem történt meg. Az iskola névadását egyöntetűen támogatja az RMDSZ mellett a város polgármestere, a városi tanács és a főtanfelügyelő, mégsem történik semmi.  Ezen sürgősen változtani kell- jelentette ki Borbély László.

A politikus elmondta, Marosvásárhelyen is elindul az Igen, tessék! – Da, poftiţi! civil kezdeményezésű mozgalom a Bernády György Közművelődési Alapítvány koordinálásával.

A mozgalom 2011. augusztus 15-én, Kolozsváron indult, célja a kommunikáció megkönnyítése azon szolgáltatók (intézmények, cégek, civil szervezetek) és ügyfeleik között, melyek a többnyelvűséget, mint erőforrást kívánják hasznosítani.

Az Igen, tessék! mozgalom a magyar nyelv nyilvános használatára bátorít, ezért természetesen nagyon örülök, hogy általunk Marosvásárhely is csatlakozik a kezdeményezéshez.- mondta el Borbély László.