Elkezdődött a jelöltállítási időszak az RMDSZ-ben

2016.08.25. | Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Elkezdődött a jelöltállítási időszak az RMDSZ-ben

Elkezdődött a jelöltállítási időszak az RMDSZ-ben: a Szövetség szeptember 26-ig megyei rangsoroló üléseken véglegesíti azoknak a jelölteknek a névsorát, akik megméretkeznek a decemberi parlamenti választásokon – ismertette Kovács Péter ügyvezető elnök augusztus 25-én, csütörtökön. Az ügyvezető elnök rámutatott: pénteken elsőként Szilágy megyében tartanak rangsoroló ülést, ahol titkos szavazással döntenek a képviselő- és szenátorjelöltekről, legközelebb pedig Gyergyószéken szervezik meg a jelöltállítást.

Kovács Péter azt reméli, hogy a szeptemberi megyei szintű rangsorolások eredményei annak az újratervezésnek a szellemiségét tükrözik majd, amelyet a 2015-ös áprilisi Kongresszuson hirdetett meg az RMDSZ, a váltásra való igény, a megújulás pedig azt eredményezi, hogy a parlamenti választásokon várhatóan több megyében is befutó helyeken szerepelnek új jelöltek, a magyar ügy iránt elkötelezett szakemberek. „A jelöltállításkor azokat az új és szakképzett jelölteket támogatjuk, akiknek kivitelezhető terveik vannak, akik vállalják a munkát, és helyt is tudnak állni a megmérettetésben”  hangsúlyozta Kovács Péter. Szerinte az eddigi visszajelzések biztatóak, hiszen több olyan személy is jelezte indulási szándékát, akiket a Szövetség mindenképp megmutatna országos szinten.

A következő időszak ütemezésére kitérve elmondta: a szeptember 26-i jelöltállítás lezárását követően október első felében aláírásgyűjtési, majd a célok és eredmények bemutatására irányuló kampányt ütemez a Szövetség, továbbá a mozgósításra és a nyelvi jogok használatának tudatosítására is nagy figyelmet fordít. „A jelöltállítással párhuzamosan elkezdtük már választási programunk kidolgozását is, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületével az elkövetkező időszakban azon leszünk, hogy dokumentumunkban hangsúlyosan megjelenjenek a gazdatársadalom elvárásai” – hívta fel a figyelmet az eheti, RMDSZ és az RMGE közötti találkozó jelentőségére Kovács Péter.

A decemberi választáson a Szövetség színeiben csakis olyan személyek indulhatnak, akiknek a hírszerző szolgálatokkal kapcsolatosan feddhetetlen múltjuk van. Az RMDSZ a 2016-os parlamenti választásokon az ország minden megyéjében, Bukarestben, illetve a határon túl is indít képviselő- és szenátorjelölteket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.