Emberközeli politizálást kértek a Maros megyei képviselő- és szenátorjelöltektől az alsó Kis-Küküllő mentiek

2016.11.02. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Emberközeli politizálást kértek a Maros megyei képviselő- és szenátorjelöltektől az alsó Kis-Küküllő mentiek

A mikefalvi és a bonyhai közösségek vezetőivel találkozott Császár Károly szenátorjelölt és Vass Levente képviselőjelölt, ahol a térség ügyeiről, problémáiról konzultáltak a jelenlévőkkel. Mindkét megbeszélésen felmerült az az igény, hogy a jövendőbeli parlamenti képviselők hatékonyan működjenek együtt, konzultáljanak a települések önkormányzati vezetőivel, és a Bukarestben született döntésekről megfelelően tájékoztassák a helyi közösségeket.

Vass Levente képviselőjelölt elmondta, a parlamentben mindig szem előtt tartja majd a Maros megyei lakosok igényeit, legyen szó utak, iskolák, kultúrotthonok, közösségi házak építéséről, korszerűsítéséről, ugyanakkor egészségügyi szakpolitikusként egész Erdély képviselője akar lenni. Prioritásnak tekinti az egészségügyi rendszer betegközpontúvá tételét. „A döntéshozóknak és orvosoknak egyaránt a beteg szempontjából kell az egészségügyi ellátásra tekinteniük. Több nyugdíjba vonult orvos kollégám is beszámolt arról, hogy akkor látta igazán, mit jelent betegnek lenni Romániában, amikor idős korában nem kollégaként fordult orvoshoz, hanem hétköznapi páciensként. Szerintem ez a legjobb mérce, akkor lehetünk elégedettek az egészségügyi rendszerrel, ha az orvosok egyszerű páciensekként is jónak tartják az ellátást” – fogalmazott Vass Levente.

Császár Károly szenátorjelölt a találkozókon elmondta, egyik fő céljának tekinti a földtörvény visszásságainak megoldását, hogy kimozdítsa a holtpontról a birtoklevelek kiadásának ügyét. Mint fogalmazott, eddigi jegyzői tapasztalatai azt mutatják, megyeszerte gondot jelent a tulajdonjogok tisztázása. „Továbbá nagy hangsúlyt fektetnék szenátori munkám során a területalapú mezőgazdasági támogatási rendszer egyszerűsítésére. A Maros megyei lakosok nagy része a mezőgazdaságból él, fontosnak tartom, hogy számukra kiszámíthatóvá, egyszerűbbé tegyük a támogatások igénylését” – hangsúlyozta Császár Károly. A szenátorjelölt azt mondta, napi kapcsolatot fog ápolni a községek vezetőivel, a parlament döntéseiről hétvégi hazaútjai során tájékoztatja majd a Maros megyeiket, és az őket érintő jogszabályokról az önkormányzati vezetőkkel is konzultál majd.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.