EP-választások: jó példát mutattak fel a háromszéki fiatalok

2019.05.22. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

EP-választások: jó példát mutattak fel a háromszéki fiatalok

Flashmobbal buzdították társaikat háromszéki fiatalok arra, hogy május 26-án mindenképp adják le szavazatukat az EP-választásokon.

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) szervezésében több mint 150 fiatal mutatott példát Sepsiszentgyörgy központjában, szerdán. A többek között EU-s zászlókkal megjelenők egy urnához járultak, ahol szimbolikusan szavaztak, felhívva a figyelmet választások fontosságára és arra, hogy milyen egyszerű folyamatról van szó.

Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje kihangsúlyozta: „nagy a tét, ezért minél több fiatalnak is ott kell lennie a választásokon. Azt látom, hogy megértették ennek a fontosságát, hiszen egyre többen jelzik: el fognak menni szavazni május 26-án”.

„Vasárnap sorsdöntő választásra kerül sor, hiszen már most borítékolható, hogy egy magyargyűlölő társaság ott lesz az Európai Parlamentben. Ott lesz Rareş Bogdan, Dacian Cioloş, Traian Băsescu és Mihai Tudose is. A kérdés, hogy lesz-e 2-3 erdélyi magyar képviselő, aki az erdélyi magyarok érdekeit képviseli, vagy nem jutnak be. Mindenkinek, aki az erdélyi magyar érdeket, a kárpát-medencei magyar jövőt támogatja, részt kell vennie a vasárnapi választáson” – fogalmazott Grüman Róbert, a RMDSZ Háromszéki Területi ügyvezető elnöke.

Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke rámutatott: fontos a háromszéki és székelyföldi fiataloknak irányt mutatni. „Ma a flashmobon keresztül üzentünk a fiataloknak, hogy május 26-án éljenek demokratikus jogukkal és menjenek el szavazni” – fogalmazott.