Erdély 2020 – közösen a fiatalokkal

2012.01.28. | gazdaság , Erdély 2020
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Karának három harmadéves diákja vesz részt egy brüsszeli tanulmányúton, annak köszönhetően, hogy megnyertek egy Winkler Gyula EP-képviselő által kezdeményezett és támogatott vetélkedőt. Az egyetemistáknak egy olyan megyei fejlesztési tervet kellett kidolgozniuk, amely összhangban van az EU 2020 stratégiával.

„Felhívásunkra négy, egyenként háromtagú csapat jelentkezett. Három csapat vitte végig a projektet,  a diákok Maros, Kolozs és Hargita megye fejlesztési tervét dolgozták ki. A legjobbnak az a csapat bizonyult, amely a Maros megyei terven dolgozott” – tájékoztatott Dr. Horváth Réka, az egyetemisták tanára.

Winkler Gyula pénteken Kolozsváron találkozott a nyertes csapattal, megköszönve a diákok erőfeszítését és lelkesedését, amellyel részt vettek a vetélkedőn. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője elmondta az egyetemistáknak, hogy a Szövetség indította el az Erdély 2020 fejlesztési terv kidolgozásának folyamatát, a terv az RMDSZ európai alapokon nyugvó jövőképét tartalmazza a régió fejlesztését, modernizásálát illetően. Winkler Gyula kiemelte, hogy az RMDSZ minden esetben nyitott az innovatív javaslatok felé, így a diákság részéről is szívesen látják a jó ötleteket.

“Számomra kiemelten fontos együttműködni fiatalokkal, legyenek akár 18 év alatti tanulók vagy már egyetemisták. Nem sorolnám fel most, hogy milyen számos esetben dolgoztunk együtt fiatalokkal, ifjúsági szervezetekkel, de azt mindenképpen el kell mondanom, hogy az együttműködés  során a fiatalok által jelzett elvárások, követelmények segítenek megtartani a kapcsolatot a valósággal és a közösséggel” – hangsúlyozta Winkler Gyula a pénteki találkozón, hozzátéve: a magyar közösségnek szüksége van a fiatalok jövőképére, javaslataira, éppen ezért az is nagyon fontos, hogy kivegyék a részüket a társadalmi életből, mert csak így lehet olyan irányba terelni a folyamatokat, hogy egyénként is jól érezzék magukat szülőföldjükön.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.