Erős magyar képviselettel megakadályozhatjuk az EU-s támogatások csökkentését

2019.04.17. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Erős magyar képviselettel megakadályozhatjuk az EU-s támogatások csökkentését

Az európai parlamenti választásnak soha nem volt ekkora tétje mint most. Európa válaszút elé érkezett és változnia kell. Május 26-án lehetőségünk adatik megmondani, milyen Európát akarunk a jövőben. Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla a nyárádmenti szavazóbiztosokkal szervezett találkozón, Nyárádszeredában, ahol Tóth Sándor polgármesterrel és Kovács Levente ügyvezető elnökkel együtt vett részt. Az EP-képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy az európai parlamenti választások tétje, hogy erős magyar képviseletünk legyen Brüsszelben, amely kiharcolhatja a kisebbségvédelmi kerettörvényt, és amely megakadályozza azt, hogy régióink fejlődéséhez szükséges EU-s támogatásokat csökkentsék.

„Bármerre megyek azt látom, hogy településeink fejlődtek, vannak új utak, hidak, csatornák, iskolákat, műemlékeket újítanak fel. Azt is hallom, hogy gazdáinknak mekkora segítség az az évi kétezer euró, amelyet gazdaságaik fenntartására, fejlesztésére kapnak az EU-tól. Az elmúlt 12 évben több mint 1,5 milliárd euró területalapú támogatást kaptak a magyar gazdák, ezáltal családjaiknak jobb megélhetést tudtak biztosítani. A tagállamok egy része viszont csökkenteni akarja a Közös Agrárpolitika finanszírozását 2021-től. Olyan módosításokat terveznek a támogatások szerkezetében, amelyek nem kedveznek az erdélyi gazdáknak. Mindez 75 ezer magyar gazdát, összességében több mint 200 ezer magyar ember életét, megélhetőségét befolyásolná Erdélyben” – részletezte Hegedüs Csilla, majd hozzátette, hogy nem engedhetjük meg azt, hogy ezek a támogatások megszűnjenek, hanem azért kell dolgoznunk, hogy a támogatások megmaradjanak, növekedjenek, csökkenjen a bürokrácia és a pályázatokkal járó papírmunka, hogy könnyebb legyen pályázni, hisz még rengeteg munkánk van. Azért is harcolni kell, hogy megszűnjön a kettős mérce, hogy ne kelljen egy erdélyi gazdának több papírmunkát elvégeznie a támogatásért, mint egy belga gazdának!

„A Nyárád-mentén több mint hatvanezer magyar él, Maros megye pedig az egyik legnagyobb mezőgazdasági potenciállal rendelkező vidék Erdélyben. Ezért rendkívül fontos, hogy olyan körülményeket teremthessünk, ahol tiszteletben tartják anyanyelvünket, identitásunkat, nemzeti szimbólumainkat, ahol gyerekeink felújított iskolákba járnak, de ahol gazdáinknak lehetősége van a fejlődésre, innovatív módszerek bevezetésére, hiszen így nőni fog a vidék versenyképessége és életszínvonala. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha egy erős magyar képviselettel rendelkezünk az Európai Parlamentben. Ezért arra kérek mindenkit, május 26-án mutassuk meg közösségünk összefogását és erejét” – hangsúlyozta a képviselőjelölt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.