Európa Napját ünnepelték a Marosvásárhelyen

2012.05.09. | Maros

A Maros Megyei Tanács keretén belül működő Europe Direct Központ május 9-én, Európa Nap alkalmából széleskörű tájékoztató tevékenységeket szervezett a megye lakossága számára.  Az eseményen közel 200 gyerek és nagyszülő vett részt.

Lokodi Edit Emőke Maros megyei tanácselnök köszöntő beszédében üdvözölte a látogatókat, majd röviden bemutatta a megyei tanács épületét és a megyei elnök tevékenységi körét. A beszélgetés során kiderült, hogy a jelenlévő diákok több, a Maros megyei Tanács által szervezett rendezvényen is részt vettek.

Az aktív öregedés európai év jegyében, a szervezők odafigyeléssel kezelték az idősebb generációk részvételét az eseményen. Európa Napja alkalmából az idősebb korosztály az unokákkal közösen virtuálisan körbeutazhatta az Európai Unió tagországait, a közel 200 résztvevő a Közigazgatási Palota nagytermében megszemlélhette az Európa országairól szóló információs anyagokat. Az eseményre a Marosvásárhelyi Gimnázium III. és IV. osztályának tanulói, valamint a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai vettek részt.

A látogatók Európai Unió működéséről, történelméről és a tagországok integrációjáról szóló rövidfilmeket tekinthettek meg, amelyeket interaktív beszélgetések követtek.

A rendezvény a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjainak művészi előadásával zárult.