Fiatalok szólaltak fel a fiatalokért Szatmárnémetiben

2014.05.15. | Szatmár , európai parlamenti választások

Fiatalok szólaltak fel a fiatalokért Szatmárnémetiben

Fotó: Csedő Attila

Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT közös EP-képviselőjelöltje tegnap Szatmár megyébe vitte el a Szövetség és a fiatalság üzenetét, valamint támogatásáról biztosította Nagy Szabolcsot, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezet ügyvezető elnökét, aki az időközi parlamenti választáson a 2-es képviselői körzetben indul.

„Mindketten az ifjúsági szférából jöttünk Nagy Szabolccsal, s úgy gondolom, ugyanaz a küldetésünk, megszólítani azokat a fiatalokat, akik eltávolodtak a politikától” – magyarázta Antal Lóránt Szatmárnémetiben a helyi sajtónak szervezett reggelin.

Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei 2-es képviselői körzet RMDSZ-es képviselőjelöltje újságírói kérdésre az elmúlt napok tapasztalataival kapcsolatban elmondta: „az emberek Szatmár megyében rendkívül tájékozottak a május 25-i választások tétjét illetően. A visszajelzések nagyon pozitívak, mivel érzékelik azt a nyitottságot, amit a Szövetség képviselői vállaltak ebben a kampányban. Rendkívül jól eső érzés, hogy a magyar képviselet kérdését sem az Európai Parlament, sem pedig a Képviselőház szintjén sem szeretnék veszélyeztetni a Szatmár megyeiek. Idősek, fiatalok egyaránt támogtják az RMDSZ-t, ez pedig bíztató jel a jövőt illetően.”

A két RMDSZ-es képviselőjelölthöz csatlakozott Gaal Gergely, a magyarországi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alelnöke is, aki hangsúlyozta, közös Kárpát-medencei ifjúsági érdek is, hogy a magyaroknak erős képviseletük legyen Brüsszelben.