Gazda fórumokat szerveznek Szatmár megyében

2012.03.13. | Mezőgazdaság , Szatmár

A magyar gazdák és termelők tájékoztatását szolgálja az RMDSZ által indított „Gazda Fórum” projekt, melynek keretén belül a Szövetség megyei szervezetei szakemberek bevonásával informálják az érdekelteket a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) 2012-es évi pályázati kiírásairól. Szatmár megyében naponta több településen szerveznek hasonló találkozót, ezek során a bevont szakemberek magyarul tájékoztatják az érdeklődőket, hogy ki, miként és meddig nyújthat be pályázatot a meghirdetett programokra.

Az első, kökényesdi megbeszélésen közel ötven gazda volt jelen. A szakmai beszélgetéseket Fodor István (CAJ), Scholtz Béla (CAJ), Magyar Lóránd (APDRP), Veiszenbacher István (APDRP), Galiger Izabella (APIA) és Kovács Máté, a megyei tanács környezetvédelmi, turisztikai és mezőgazdasági bizottságának elnöke vezette.

Március 14-én délelőtt Egribe és Batizra, majd Avas vidékére látogatnak el a szakemberek, 19 órától Vámfaluban és Avasújvárosban, míg 20 órától Kőszegremetén szervezik meg a gazda fórumokat a Szatmár megyei RMDSZ képviselői.