Gazdagyűlés Ditróban

2011.12.21. | Mezőgazdaság , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gazdagyűlés Ditróban

A Ditrói Tejtermelők Szövetsége 2011. december 21-én, tartotta az év végi kiértékelőjét, amelyen jelen volt Bende Sándor a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, illetve Fazakas Szilárd alpolgármester. Bajkó László, a Szövetség elnöke köszöntötte az összegyűlt gazdákat, majd Fazakas Szilárd alpolgármester kiemelte, hogy sikerült pályázatot nyerni a megyei önkormányzat részéről, egy tejminőség ellenőrző gép beszerzésére.

Megköszönte a gazdáknak a türelmet, örömét fejezte ki, hogy sikerült összefogni és a tejfelvásárlás megoldódott. A tejtermelők tagsága folyamatosan bővül. Tervként kiemelten fontosnak tartaná, hogy a szövetség lépjen tovább a tejfeldolgozás szintjére, és, hogy a továbbiakban a támogatásokat fejlesztésekre fektessék.

 

Bende Sándor, fontos lépésnek tekinti, hogy létrejött Ditróban a Tejtermelők Szövetsége. Ezt az egységet nem szabad megbontani, a csapatmunka nagyon fontos, a székely ember mindig a gazdálkodásból tudott megélni. A gazdálkodást támogatni kell. Ugyanakkor a megyei önkormányzatnál lévő programokon, sajtkészítő tanfolyamokon való részvételre buzdított, mivel fontos a tapasztalatcsere, a tanulás, a termékek piacképesek kell legyenek.

Az RMDSZ kezdeményezésére, minden hétfőn, 14.30 órától mezőgazdasági szakemberek ingyenes tanácsadást szolgáltatnak a mezőgazdasággal foglalkozók részére.

Helyszín: a gyergyószentmiklósi RMDSZ székháza.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.