Gyere velem a Parlamentbe! második kiadás - újabb kommunikáció szakos egyetemi hallgatókkal ismertette meg Csép Éva Andrea a parlamenti munkát

2018.05.16. | Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gyere velem a Parlamentbe! második kiadás - újabb kommunikáció szakos egyetemi hallgatókkal ismertette meg Csép Éva Andrea a parlamenti munkát

Fotó: Bereczky Sándor

Második alkalommal került sor Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselője által kezdeményezettGyere velem a parlamentbe programra, melynek keretében a Maros megyei politikus meghívására a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának másodéves kommunikáció és közkapcsolatok szakos egyetemi hallgatói nyerhettek betekintést a Parlament munkájába és egy bukaresti PR ügynökség mindennapjaiba.

“Az ifjúság számára rendkívül fontos, hogy az egyetemen szerzett elméleti tudás mellett megismerjék a szakma gyakorlati oldalát is, éppen ebből a megfontolásból indítottam el tavaly ezt a programot. A tapasztalat azt mutatja, hogy a hasonló szakmát tanuló fiatalok körében bár az utóbbi időben történt előrelépés, még mindig alacsony az érdeklődés a törvényhozás, a politika és politikai kommunikáció iránt, így ez az alkalom is hozzájárulhat ahhoz, hogy előítéleteket oszlasson el és kedvet hozzon szerepet vállalni ezen a téren.” – mutatott rá Csép Éva Andrea parlamenti képviselő.

A közel 25 Marosvásárhelyről érkezett egyetemi hallgató nagy érdeklődéssel kísérte a képviselő tevékenységi beszámolóját, valamint a parlamenti kommunikáció főbb jellemzőiről szóló ismertetőjét. Csép Éva Andrea arra bíztatta a jelenlévő diákokat, hogy merjenek hasonló közegekben szerepet vállalni és ragadjanak minden olyan lehetőséget, amely által szakmailag fejlődni tudnak, ugyanakkor legyenek érdeklődőek, ami a közéletről való tájékozódást illeti.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.