Gyergyó a gyergyóiaké!

2012.04.28. | Önkormányzati választások , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gyergyó a gyergyóiaké!

Visszaszerezné az RMDSZ Gyergyót, hogy visszaadhassa a gyergyóiaknak ami a gyergyóiaké – ez a vezérgondolata Lázár Zoltán gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltnek, aki 21 fős tanácsos csapatának élére állva RMDSZ-jelöltként indul a június 10-i megmérettetésen. A gyergyószentmiklósi RMDSZ a hétvégén teltház előtt mutatta be jelöltjeit, a Szövetség országos vezetésének jelenlétében.

Barti Tihamér helyi RMDSZ-elnök úgy fogalmazott a helyi szervezet jelöltjeinek bemutatására szervezett ünnepélyes találkozón: „olyan vezetőkre van szükség Gyergyószentmiklóson, akik megállják a helyüket, akikre fel lehet nézni.”

„Egy olyan várost kell visszaszerezzünk a gyergyói emberek számára a jelenlegi városvezetéstől, melynek közszolgáltatásit a négy éve tisztségbe került MPP-s polgármester szerre kiárusítja” – mutatott rá Lázár Zoltán RMDSZ-es polgármesterjelölt a gyergyói kultúrházban összegyűlteknek.

Lázár Zoltán városgazdaként már elnyerte a szavazók bizalmát a 2008-as választásokon is, ám, mint mondta, éppen a „kiárusítás-ellenes” magatartása miatt összetűzésbe került a polgári párt vezetésével, és 2010. június 1-jén frakciója visszahívta tisztségéből: „Sajnos, rövid idő alatt szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy a párt – az MPP – amelyhez oly lelkesen csatlakoztam, a hirdetett programja ellenkezőjét erőlteti. Elsődleges célkitűzéssé vált a közszolgálati tevékenységek privatizálása, ami számomra a jövő generáció forrásainak áruba bocsátását, felélését jelenti. A fűtésszolgáltatás és a parkolás esetében ez már megtörtént, és ma már az látszik, a további szolgáltatások, mint a víz -, csatorna, köztisztaság is erre a sorsra fog jutni a jelenlegi városvezetéssel. Alpolgármesterként nem értettem egyet a forrásaink áruba bocsátásával, a szolgáltatások kizárólag a befektetők bevonásával való felújításával – egyszóval a privatizálásokkal. Nem tudtam és nem tudom elfogadni a lakosság teljes kirekesztését a döntéshozatalból, a közérdekű információk titkosítását, az érdekelt felek félrevezetése céljából.”

Orbán Viktor példája: „a magyar víz a magyaroké!”
A város lakóinak Orbán Viktor miniszterelnökre hivatkozva példázta Lázár Zoltán mostani visszatérését a politikába A GYERGYÓ A GYERGYÓIAKÉ! feliratú dobogóról: „A Romániai Magyar Demokrata Szövetség felkérésére jelöltettem magam a polgármesteri tisztségre. Azért tettem ezt, mert szilárdan hiszem, hogy a városunknak, és nekünk gyergyóiaknak is van esélyünk az újrakezdésre. Van esélyünk, ameddig még a közösségünk és nem a külföldi magánvállalatok tulajdonában vannak értékes erőforrásaink. Magyarországon már kormányszinten megfogalmazták, hogy a közszolgáltatásokat az önkormányzatok vissza kell vegyék. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen és tömören fogalmazta meg: „a magyar víz a magyaroké”. Nekünk is ezt a példát kell követnünk és határozottan ki kell jelentenünk: A Békény vize nem eladó, a Békény vize a gyergyóiaké. Ez a kijelentés mindegyik közszolgáltatásra érvényes kell legyen. Hiszem, hogy lehetséges az igazságos, mindenki számára megelégedést hozó együttműködés, amely mindannyiunknak biztosítja azokat az értékeket, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges, biztonságos, alkotó és teljes élethez.”

Kelemen Hunor: kommunikáció, korrekció, munka
A gyergyóak segítségét, Lázár Zoltán támogatását kérte Kelemen Hunor szövetségi elnök is, mondván, az eddigi gyergyói tapasztalatokra építve, a hibáik javítására összpontosítva kell dolgozni. Felszólalásában így fogalmazott: „négy éve a gyergyóiak alternatívát kerestek. Az előző időszakban ejtett hibáinkért, tévedéseinkért megbüntettek bennünket a gyergyói polgárok”. A szövetségi elnök szerint a szervezet nem kommunikált jól, az elkövetkezőkben folyamatosan figyelniük kell a hibajelzésekre. Mint jelezte, első számú prioritása most a szervezetnek: „derékig lejárni a lábukat Gyergyóban, és mindenkit meggyőzni: tudjuk a dolgunkat, tudjuk, hogy igazunk van!”

Borboly: Gyergyószentmiklós többet érdemel
„Gyergyószentmiklós többet érdemel” - hangsúlyozta Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök. Mint mondta, Gyergyószentmiklóson jelenleg félelem van: félelem az együttműködéstől. Rámutatott: négy évig meg volt kötve a keze, mert nem fogadták el a segítő kezét Gyergyószentmiklóson. „Engedjék meg, hogy négy évig dolgozzon az RMDSZ a városért” – zárta beszédét Borboly Csaba.

Korodi: Ez a város fejlődésre van ítélve
Korodi Attila parlamenti képviselő szerint a precizitás, tudás, alaposság, a részletekre való odafigyelés a fő erényei az RMDSZ gyergyói polgármesterjelöltjének. „Ez a város fejlődésre van ítélve. És ez rajta múlik.” Az RMDSZ környezetvédelmi minisztere utalt arra: a jelenlegi MPP-s gyergyói vezetés „nem tudta lehívni a finanszírozásoknak még a felét sem” – ez viszont nem az RMDSZ segítőkészségén múlt.

A jelöltbemutató rendezvényen a kultúrház színpadára lépett a 21 fős, zömmel menedzserekből álló tanácsos csapat: Farkas Zoltán-Béla, Bányász Lehel, Szőcs Tivadar, Keresztes Zsombor, Bajkó László, Dr. Koszti János, Gencsi Judit, Magyari Levente, Eigel Tibor, Buslig Gyula, Tusa Lajos, Kulcsár Judit-Zsuzsanna, Fehér Ernő, Albert Huba, Bilibók Csongor-Géza, Erős Levente, Orosz László, Gál Árpád, Fórika Sándor, Portik Gabriella, Nagy Zoltán.

Gyergyó a gyergyóiaké! Gyergyó a gyergyóiaké! Gyergyó a gyergyóiaké!
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.