Gyűlnek az aláírások Szatmár megyében is

2013.10.14. | Szatmár , helyi népszavazás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gyűlnek az aláírások Szatmár megyében is

Jó ütemben gyűlnek az aláírások az RMDSZ által kezdeményezett, a fejlesztési régiók átalakítása ügyében tervezett népszavazás kiírásához Szatmár megyében.  

Mint ismeretes, Szatmár megyében mintegy 20 000 aláírást kíván összegyűjteni az RMDSZ Szatmár megyei szervezete, csatlakozva ahhoz az Erdély-szerte hat megyében zajló kezdeményezéshez, amelynek célja a jelenleg működésképtelen fejlesztési régiók átalakítása. Az RMDSZ egy Szatmár-Szilágy-Bihar megyékből álló fejlesztési régió létrehozását szorgalmazza, hiszen a mamut-régiókról bebizonyosodott: nem biztosítanak egyforma fejlődési lehetőséget azok miden térsége számára.

 

„A megye minden magyarlakta településén elindult az aláírásgyűjtés, és a jelek szerint nagyon kedvező a fogadtatása az RMDSZ kezdeményezésének. Már a bejelentést követően többen keresték fel az RMDSZ székházakat azzal a céllal, hogy aláírják az aláírásgyűjtő íveket. Pontosan ezért az RMDSZ Szatmár megyei székházában meghosszabbítottuk az ügyfélfogadás órarendjét illetve tájékoztató pontokat hoztunk létre a megyeszékhelyen” – mondta el Nagy Szabolcs, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke.

 

Szatmárnémetiben az RMDSZ székház hétköznapokon 9.30-19.00 óra között fogadja az aláírásával a kezdeményezést támogatni akaró Szatmár megyei lakosokat, illetve a megyeszékhely két pontján is (Coposu sétány és a Villanyóra környéke) mobil információs standokat működtet 15.00-19.00 óra között az aláírások összegyűjtése céljából.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több önkéntes keresi fel az RMDSZ székházait, segítségét ajánlva fel. Többen kértek tőlünk íveket, hogy családtagjaikkal, barátaikkal is kitöltessék. Ezúton is jelzem, hogy aki nemcsak aláírásával, hanem ilyen módon is segíteni kíván, a szükséges aláírásgyűjtő íveket bárki elkérheti az RMDSZ megyei illetve helyi szervezeteinek képviselőitől.” – tette hozzá Nagy Szabolcs, aki jelezte, a kezdeményezést egyre több román nemzetiségű is támogatja, ez pedig mutatja, hogy az RMDSZ egy valódi régiós igényt fogalmazott meg akkor, amikor az aláírásgyűjtő akciót és a népszavazás megszervezését elindította.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.