Hegedüs Csilla: Fogjunk össze, ne hagyjuk, hogy a román nacionalista pártok győzzenek május 26-án!

2019.05.20. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

„Mi azt akarjuk, hogy egyenlő jogaink legyenek Európában, legyen kisebbségvédelmi törvény, ami megvéd bennünket a román állam túlkapásaitól, és minél több uniós pénzt tudjunk Erdélybe hozni, hogy közösségünk fejlődjön, fiataljaink itthon maradjanak. Ezt csak közösen tudjuk elérni! Ez a választás számunkra nemzeti ügy, amely meghatározza jövőnket. Ezért kell az RMDSZ-re szavazni jövő vasárnap!” – mondta el Hegedüs Csilla a Bánffyhunyadi napokon, ahova Buzás-Fekete Mária alpolgármester meghívására érkezett.

„A választások tétje, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeinket és érdekeinket, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes. A román pártok nem fognak minket képviselni, az ő érdekük, hogy ne legyen magyar képviselet az Európai Parlamentben. Ha ez bekövetkezik, akkor nemcsak Európában, de itthon sem lesz hangunk, könnyen szőnyeg alá tudják seperni problémáinkat” – hangsúlyozta az EP-képviselőjelölt. Hozzátette, hogy jelenleg úgy tűnik, a románok nagy arányban, mintegy 43 százalékban járulnak urnákhoz május 26-án, ami az államfő által kiírt népszavazásnak is köszönhető. „De az erdélyi magyarság érdeke, hogy az RMDSZ elérje a választási küszöböt, hiszen rendkívül fontos, hogy legyen magyar képviselet, hiszen csak így tudjuk igazán elérni mindazt, amit célként tűztünk ki a közösség fejlődése érdekében. Össze kell fognunk, félre kell tennünk mindenféle sértődést és kételkedést, és minél nagyobb számban kell szavaznunk a magyar képviseletre” – mondta.

Az EP-képviselőjelölt ma Horváth Annával, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökével Jegenyében vett részt a szentmisén, majd Lőrincz Jenő tanácsossal egyeztettek. Ezt követően Bánffyhunyadon az Európai Uniós alapokból megújuló református templomot nézték meg Jakab Mihály lelkésszel. Antal Gézával a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnökével, Antal Melániával, a Kolozs megyei Nőszervezet ügyvezető elnökével, Schvarcz Tibor helyi tanácsossal és Buzás-Fekete Dalma irodavezetővel Bánffyhunyadon, majd Both Anikóval, a helyi RMDSZ elnökével Szászfenesen találkoztak a helyiekkel házról házra kopogtatva, arra bátorítva őket, hogy vegyenek részt a szavazáson, hiszen az RMDSZ az egyetlen, aki a magyar ügyeket képviseli.