Hegedüs Csilla Magyarfülpösön: vasárnap gyermekeink sorsáról is döntünk, ezért szavazzunk az RMDSZ-re, aki az ő érdekeiket is képviseli!

2019.05.22. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Vasárnap azért kell az RMDSZ-re szavaznunk, hogy győzzön a magyar összefogás, és ne csak a román nacionalista pártok jussanak be az Európai Parlamentbe!  Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla Maros megyében, ahol Csép Andrea képviselővel a magyarfülpösi Szivárvány Szórványkollégiumot és református templomot, illetve a görgényszentimrei Bornemissza-kastélyt látogatták meg. Később Görgényüvegcsűrön, Nagyernyében és Marosszentgyörgyön találkoztak a helyi emberekkel.

A magyarfülpösi Szivárvány Szórványkollégiumban 51 nehéz sorsú, szórványban élő gyerek anyanyelvi oktatását biztosítják - mesélte Adi István lelkipásztor, és az ott dolgozó pedagógusok. Hiánypótló kezdeményezés, amelynek hiánya nélkül sok gyerek kerülne román iskolába, vagy maradna ki teljesen az oktatási rendszerből.

A vasárnapi választás az erdélyi magyarok számára sorsdöntő, most dől el, hogy lesz-e, aki érdekeinket képviselje itthon és Európában. Most dől el, hogy megmaradnak-e a támogatások, hogy gyerekeink versenyképes oktatásban részesülnek-e, hogy fiataljaink itthon maradnak-e. Ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztanunk, nem hibázhatunk, ott kell lennünk vasárnap és voksunkkal az RMDSZ-t kell támogatnunk! Most a gyermekeink sorsáról döntünk!” – nyomatékosított az EP-képviselőjelölt.

A magyarfülpösi református templomot és a görgényszentimrei Rákóczi-Bornemissza-kastélyt, Erdély egyik legnagyobb műemlék együttesét is európai uniós alapokból újítják fel, derült ki a látogatás során. „Ez bizonyítja azt, hogy az uniós támogatások létszükségletűek műemlékeink megőrzésében, hiszen a román állam támogatására nem számíthatunk, ezt már számtalanszor bebizonyították. Kezünkbe kell vennünk az ügyet és támogatnunk kell a magyar képviseletet, hiszen a román pártok sosem fogják a mi érdekeinket képviselni, sőt, ők azt akarják, hogy ne legyünk ott az Európai Parlamentben. Ha ez bekövetkezik, akkor ott tesznek majd keresztben, ahol csak lehet!” – mondta el a politikus.

Nagyernyében Jánosi Ferenc polgármester kíséretében a község lelkészeivel és vállalkozóival találkoztak: arra kérték őket, mozgósítsák közösségüket, hiszen nagyon fontos választás előtt állunk. „Május 26-án minden sértődöttséget félre kell tennünk és szavaznunk kell az RMDSZ-re, hiszen ez az egyetlen romániai párt, amely az erdélyi magyarság érdekeit képviseli. Ne bízzuk sorsunkat a román pártokra, ne dőljünk hátra, legyünk ott a szavazóurnáknál és döntsünk okosan a jövőnkről” – szögezte le az EP-képviselőjelölt.