Hegedüs Csilla Marosvásárhelyen: Vasárnap az erdélyi magyarság sorsáról döntünk, szavazzunk az RMDSZ-re, mert csak ez képviseli érdekeinket!

2019.05.22. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Nem hagyhatjuk, hogy olyanok döntsenek sorsunk felett, akiknek a magyar közösség ügyei nem fontosak! Össze kell fognunk, és vasárnap szavaznunk kell az RMDSZ-re, hiszen csak így lehet képviseletünk az Európai Parlamentben! Hegedüs Csilla ma Marosvásárhelyen beszélt arról, hogy a vasárnapi választás létfontosságú. Vass Levente parlamenti képviselővel közösen többek között a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumot és a Kultúrpalotát látogatták meg, Varga-Pál Petri Zsolt és Gogolák Hrubetz Zsolt vállalkozóval, az Erdélyi Magyar Televízió munkatársaival, a Marosvásárhelyi Nőszervezet tagjaival és a Marosvásárhelyi RMDSZ Papp Marika nénijével, a szervezet egyik alapítójával is találkoztak.

„Vasárnap az erdélyi magyarság sorsáról döntünk, ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztanunk, nem hibázhatunk, ott kell lennünk, és voksunkkal az RMDSZ-t kell támogatnunk! A választásokat nélkülünk is megtartják, azonban számunkra létfontosságú az, hogy legyen magyar képviselet az Európai Parlamentben, hiszen a román pártok most csak a szavazatainkat akarják, azonban sosem fogják a mi ügyeinket képviselni! Felelősséggel tartozunk gyermekeinkért, azért, hogy versenyképes oktatásban legyen részük, hogy az iskolát befejezve ne külföldön keressenek munkát, hanem itthon maradjanak” – hangsúlyozta az EP-képviselőjelölt Tamási Zsolt iskolaigazgatóval való találkozón.

A Kultúrpalotát, Marosvásárhely ikonikus épületét EU-s alapokból újítják, erről a folyamatról mesélt Soós Zoltán a Maros Megyei Múzeum igazgatója és Fülöp Tímea osztályvezető. Megegyeztek abban, hogy az Uniós támogatások megmaradása hihetetlenül fontos műemléképületeink és közösségünk szempontjából is hiszen ezáltal új munkahelyek jönnek létre, a közösség erősödik, versenyképesebbé válik a város.

A versenyképességről és az unió adta lehetőségekről tárgyaltak ugyancsak a Petry cégcsoport ügyvezető igazgatójával, Varga-Pál Petri Zsolttal és Gogolák Zsolttal, a Multinvest Kft. Tulajdonosával is, akit arra kértek, segítsen a mozgósításban, hiszen vállalkozásaink fejlődésében fontos szerepet játszanak az uniós támogatások.

A közösség mozgósításában kérte a Marosvásárhelyi Nőszervezet tagjainak is a segítségét Hegedüs Csilla a velük való találkozón. A választások tétje, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeinket és érdekeinket, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes. A társadalom minden tagjának felelőssége, hogy tegyen Európa erősödéséért, Erdély fejlődéséért – ez nem nő-, vagy férfikérdés, ezért bíztassunk minél több ismerőst arra, hogy szavazzon az RMDSZ-re!” – mondta a képviselőjelölt.

A politikusok az Erdélyi Magyar Televízió munkatársaival is találkoztak, majd Marosvásárhely különböző negyedeiben buzdították a lakosokat arra, hogy vasárnap támogassák szavazatukkal az RMDSZ-t, hiszen csak így tudunk majd beleszólni a rólunk hozott döntésekbe!