Hegedüs Csilla: segítenünk kell az önkormányzatainkat Erdély fejlesztésében

2019.02.27. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegedüs Csilla: segítenünk kell az önkormányzatainkat Erdély fejlesztésében

„Nagyon fontos, hogy önkormányzataink időben értesüljenek az uniós pályázatokról, összehangolt módon tervezhessenek, és hatékonyan lehívhassák azokat a forrásokat, amelyek segítségével településeiket fejleszthetik” –emelte ki a szerdán szervezett városfejlesztési tanácskozáson, Kolozsváron Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.

Elmondta: az elmúlt években maga is megtapasztalta az uniós pályázatok buktatóit és lehetőségeit, tudatában van annak, hogy mennyire megnehezíti a pályázási folyamatot a bürokrácia, akárcsak annak, hogy az időben megszerzett információ a pályázási siker egyik kulcsa. Felhívta a figyelmet arra, hogy európai parlamenti képviselőként alapvető feladatának tekinti majd, hogy segítse az önkormányzati képviselők munkáját, hiszen ők pályáznak a településeiket érintő fejlesztések megvalósulásáért, s az ő pályázataik révén fejlődik Erdély.

„Mi azt akarjuk, hogy közösségünk tovább fejlődjön uniós forrásokból, és Európa törvényben rendezze a kisebbségek ügyét. Azért kell jól szerepelnünk a május 26-ai választáson, hogy a Kárpát-medencei magyar közösségnek erős képviselete legyen az Európai Parlamentben. Ezért kérünk mindenkit, támogassa aláírásával az RMDSZ jelöltjeinek listáját!”hangsúlyozta a politikus.

Kifejtette, az Európai Unió Erdélybe fejlődést hozott, és ennek a folyamatnak folytatódnia kell: „városaink fejlesztése az egyik leghatékonyabb eszköz arra is, hogy a fiatalok tanulmányaik után hazatérjenek, és itthon teremtsenek jövőt maguknak.” A 2021-2027-es költségvetési ciklusban a városok nagyobb szerepet kapnak majd az uniós finanszírozású projektekben. Az Európai támogatások 6%-át fenntartható városfejlesztésre kell elkülöníteni, azzal a céllal, hogy a városok a gazdasági fejlődés motorjaivá válhassanak, ezért is fontos, hogy az önkormányzatok naprakész információkkal rendelkezzenek, és felkészülten foghassanak neki a tervezésnek – hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla.

Hangsúlyozta: az idei EP-választás sikerén múlik, hogy a magyar képviseletnek lesz-e elegendő súlya ahhoz, hogy felléphessen a támogatások megtartásáért, de azért is, hogy az Unió végre hajlandó legyen kiállni az őshonos kisebbségek jogainak védelmében, hogy megszülethessen az egységes európai kisebbségvédelmi törvény. Az idei májusi választás eredményétől függ az uniós támogatások megmaradása, kisebbségi jogainknak, nemzeti érdekeinknek védelme egyaránt – tette hozzá a politikus. „Csak akkor járhatunk sikerrel, csak akkor lehetünk az Európai Unióban várható változás nyertesei, ha erős magyar képviselet lesz az Európai Parlamentben. ” –nyomatékosított Hegedüs Csilla. „Feladatot kérek – EP-képviselőként öt éven át az erdélyi magyar emberekért, velük és értük fogok dolgozni, és addig nem állok meg, míg el nem érjük céljainkat” –emelte ki.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.