Hegyi forrás vízvezetéken - Hiánypótló beruházást adtak át Gyimesfelsőlokon

2012.01.21. | Csík terület , Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegyi forrás vízvezetéken - Hiánypótló beruházást adtak át Gyimesfelsőlokon

Több mint kétmillió lej értékű beruházást adtak át január 21-én, szombaton Gyimesfelsőlokon. A 15 és fél kilométer hosszú vízvezeték építését a 2006/7-es kormányrendelet alapján finanszírozták, és a község öt településrészét szolgálja ki: Komjátot, Tatrosforrást, Gyimesfelsőlokot, Görbét és Alszeget. A vizet a hegyi források befogásával nyerik, két 200 köbméteres víztároló tartályba gyűjtik, amelyekből, egy-egy víztisztító házon keresztül, szabadeséssel jut el a háztartásokba.

A szalagvágásra a helybeliek az egyik víztartálynál gyűltek össze. Jelen volt a házigazda Timár Zsombor László polgármester, Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Nagy Zoltán és Tánczos Barna államtitkár, Korodi Attila parlamenti képviselő, valamint Becze István, Lukács Vilmos és Rácz Árpád megyei tanácsos. A polgármester szerint óriási jelentőségű ez a beruházás a község lakói számára, mivel mostanig a településen csak másfél kilométer hosszú ivóvízvezeték volt, miközben az utcák összhossza több mint 30 kilométer. Timár beszédében reményét fejezte ki, hogy az infrastruktúra javulásával emelkedik a turisztikai  szolgáltatások színvonala, ami azért fontos, mert a turisták száma egyre növekszik Gyimesben. Borboly Csaba azt mondta: jó lenne, ha nem kellene szalagot vágni.

– Jobb lett volna, ha ezt a szalagot már sok évvel ezelőtt elvágták volna, ha már rég megvalósultak volna ezek a beruházások – fejtette ki a tanácselnök. – De mint tudjuk