HET-nyilatkozat a Borboly Csaba-karaktergyilkosság ellen

2013.05.14. | Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az, hogy Borboly Csabát, a Hargita megyei tanács elnökét nem helyezték előzetes letartóztatásba, megmutatja, hogy az eljáró szerv se biztos a dolgában. A gyanúsítás bizonytalan lábakon áll, és még utalni se mer a tanácselnök esetleges rosszhiszeműségére. Figyelemfelhívónak tartjuk az ügy értékelésére nézve, hogy ma a vásárhelyi ítélőtábla utasította vissza az ügyészség kérését.

A fölhozott gyanúokok meggyőződésünk szerint nem helytállóak - érzésünk szerint politikai indíttatású a megyeitanács-elnök elleni DNA-kivizsgálás. Mindazonáltal, reménykedünk a gyors eljárásban, amely minél hamarabb tisztázhatja Borboly Csabát, s lehetővé teszi, hogy folytathassa önzetlen munkáját Székelyföld fejlesztése érdekében. Ugyanígy Sófalvi László volt megyei alelnökért, s a vele együtt meghurcolásnak kitett többi kolléga mellett is egyöntetűen kiállunk.

Nem szeretnénk azt hinni, hogy az ügyészség részrehajló, vagy az RMDSZ ellenfeleinek zsoldjában áll. Ennek az ellenkezőjét csak pártatlan, jóhiszemű és gyors eljárással bizonyíthatja be.

Mi ismerjük Borboly Csabát és bízunk benne. Ártatlansága számunkra nem kérdéses.

Valószínűnek véljük, hogy a DNA-s meghurcolási ügy folytatódni fog, de mivel ez voltaképpen három éve tart, és nem tudtak nyomós okot találni Borboly Csaba és kollégái ellen, kétségtelen számunkra, hogy a megyevezetés munkájának ellehetetlenítése nem tarthat a végtelenségig.

Az RMDSZ Hargita megyei Egyeztető Tanácsa nevében:

Bende Sándor soros elnök

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.